MónTerrassa
Tres noves defuncions per Covid en una setmana a Terrassa
  • CA

El nombre de defuncions per culpa de la Covid-19 torna a augmentar a Terrassa. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 9 de maig 2022, aquesta darrera setmana s’han registrat tres noves morts, una xifra que augmenta el nombre total de defuncions pel virus des de l’inici de la pandèmia fins a 693. Aquestes tres noves morts es registren després de vuit dies seguits sense cap defunció.

Així com les noves defuncions, els pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa també augmenta. Aquesta darrera setmana hi ha hagut un repunt que ha fet pujar la xifra fins a un total de 37 ingressos, 9 més que la setmana anterior, el que significa que es troben en la mateixa situació que després de Setmana Santa.

Més de 120 nous casos positius per Covid

Des del 3 fins el 9 de maig s’han detectat 561 nous casos positius, 126 nous contagis més que la setmana anterior. Això significa que, actualment, els contagis diaris registrats es troben a una mitjana de 80 positius.

En total, aquesta setmana s’han realitzat 3.057 proves per detectar el virus, de les quals 1.631 han estat PCRs i 1.426 han estat tests d’antígens. Els nous positius registrats han estat 561, el que es tradueix en que la taxa de positivitat en les proves diagnòstiques augmenta fins a un 18,35%, un 0,6% més que la setmana passada.

El risc de rebrot es dispara

A més a més, el risc de rebrot s’ha disparat fins arribar a gairebé 600 punts. Concretament, 583 punts, 126 punts més que la setmana anterior i 233 més que fa dues setmanes. A més a més, la velocitat de reproducció es troba a 1,37, mentre que fa set dies estava a 1,26. Mentre aquesta xifra continuï mantenint-se per sobre d’1, significa que l’epidèmia creix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa