Un dels trens vinilats per la campanya de FGC

Un dels trens vinilats per la campanya de FGC | FGC

Des d’aquest dijous, tres trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circularan vinilats amb motius de la campanya contra la LGBTIfòbia que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies du a terme conjuntament amb FGC per donar a conèixer a la població la diversitat d’orientació sexual, d’identitat de gènere i promoure la denúncia de fets LGBTIfòbics.

A banda dels combois vinilats que circularan per les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla, les estacions d’FGC emeten també un espot que mostra com dur a terme aquestes denúncies. El vídeo també es pot veure a més de 380 centres d’assistència de salut, a 16 sales de cinema de la ciutat de Barcelona, a les seus dels departaments de la Generalitat i s’ha ofert als ens locals del país per fer-ne difusió.

El president d’FGC, Ricard Font, destaca que “des de Ferrocarrils expressem la nostra solidaritat amb les persones víctimes d’aquest tipus d’atacs que volen estigmatitzar a la gent per la seva orientació sexual. FGC sempre participarà en les iniciatives a favor dels drets civils i els drets humans individuals. Volem que les nostres instal·lacions, trens i estacions siguin espais segurs, lliures d’aquest tipus d’actituds, i és per això que amb aquesta campanya no només promovem el nostre rebuig contra la LGBTIfòbia sinó que posem l’accent en la manera de com denunciar-la”.

En aquest sentit, Font també posa en valor la funció d’alertes incíviques de l’app d’FGC amb la qual les persones usuàries que pateixen o presencien qualsevol tipus d’actitud de violència o d’intolerància poden alertar directament el Centre de Comandament Integrat d’FGC, indicant el número de tren o l’estació on es troben. “Amb aquests avisos”, destaca el president d’FGC, “podem gestionar la incidència de manera immediata, assegurant una ràpida atenció a la víctima dels fets i garantint l’activació dels recursos de seguretat que disposa FGC i/o policials en cas que existeixi un risc per a les persones. Per Ferrocarrils és primordial poder donar resposta a aquestes situacions. Volem que la ciutadania se senti el màxim d’inclosa i atesa possible i és per això que prenem part per tal de no donar espai a la impunitat”.

Nou comentari