MónTerrassa
Un tren de FGC de la línia Vallès promou la denúncia de fets LGBTIfòbics
  • CA
Un dels trens vinilats per la campanya de FGC
Un dels trens vinilats per la campanya de FGC | FGC

!--akiadsense-->

Des d’aquest dijous, tres trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circularan vinilats amb motius de la campanya contra la LGBTIfòbia que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies du a terme conjuntament amb FGC per donar a conèixer a la població la diversitat d’orientació sexual, d’identitat de gènere i promoure la denúncia de fets LGBTIfòbics.

A banda dels combois vinilats que circularan per les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla, les estacions d’FGC emeten també un espot que mostra com dur a terme aquestes denúncies. El vídeo també es pot veure a més de 380 centres d’assistència de salut, a 16 sales de cinema de la ciutat de Barcelona, a les seus dels departaments de la Generalitat i s’ha ofert als ens locals del país per fer-ne difusió.

El president d’FGC, Ricard Font, destaca que “des de Ferrocarrils expressem la nostra solidaritat amb les persones víctimes d’aquest tipus d’atacs que volen estigmatitzar a la gent per la seva orientació sexual. FGC sempre participarà en les iniciatives a favor dels drets civils i els drets humans individuals. Volem que les nostres instal·lacions, trens i estacions siguin espais segurs, lliures d’aquest tipus d’actituds, i és per això que amb aquesta campanya no només promovem el nostre rebuig contra la LGBTIfòbia sinó que posem l’accent en la manera de com denunciar-la”.

En aquest sentit, Font també posa en valor la funció d’alertes incíviques de l’app d’FGC amb la qual les persones usuàries que pateixen o presencien qualsevol tipus d’actitud de violència o d’intolerància poden alertar directament el Centre de Comandament Integrat d’FGC, indicant el número de tren o l’estació on es troben. “Amb aquests avisos”, destaca el president d’FGC, “podem gestionar la incidència de manera immediata, assegurant una ràpida atenció a la víctima dels fets i garantint l’activació dels recursos de seguretat que disposa FGC i/o policials en cas que existeixi un risc per a les persones. Per Ferrocarrils és primordial poder donar resposta a aquestes situacions. Volem que la ciutadania se senti el màxim d’inclosa i atesa possible i és per això que prenem part per tal de no donar espai a la impunitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa