MónTerrassa
Un tren dels FGC ajuda a denunciar la LGTBIfòbia
  • CA

!--akiadsense-->

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya se sumen a les campanyes contra la LGTBIfòbia. L’empresa ha pintat un tren amb informació sobre com denunciar.

Treball, Afers Socials i Famílies ha destinat més d’1,5M€ a impulsar polítiques públiques per prevenir la discriminació LGBTI des de l’aprovació de la Llei 11/2014. Els dos últims anys, el Departament ha augmentat un 80% el pressupost adreçat a aquestes actuacions. Així ho ha explicat la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, durant la presentació de la campanya contra la LGBTIfòbia que el Treball, Afers Socials i Famílies portarà a terme conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) els propers mesos.

La directora general d’Igualtat i el president de FGC, Ricard Font, han presentat aquest matí un comboi vinilat per a donar a conèixer a la població la diversitat d’orientació sexual, d’identitat de gènere i promoure la denúncia de fets LGBTIfòbics. Aquest tren recorrerà la línia Barcelona-Vallès els propers 9 mesos. El Departament i els FGC han endegat aquesta iniciativa amb motiu del quart aniversari de la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l’LGBTIfòbia.

A banda d’aquest comboi, les estacions de FGC emetran un espot que mostra com dur a terme denúncies per discriminació per orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere. El vídeo també es pot veure a més de 380 centres d’assistència de salut, a 16 sales de cinema de la ciutat de Barcelona, a les seus dels departaments de la Generalitat i s’ha ofert als ens locals del país per fer-ne difusió.

El president de FGC ha destacat que “forma part de la vocació inequívoca de FGC participar en qualsevol iniciativa a favor dels drets civils i els drets humans individuals, més en uns moments en què el poble de Catalunya està reivindicant els seus drets civils col·lectius i les seves llibertats públiques. En aquest sentit, FGC posa els seus instruments per poder fer promoció de la necessitat de denunciar qualsevol tipus de discriminació o vexació per raó d’orientació sexual també ha de ser denunciada. Ho fem amb la nostra millor eina, que són els nostres trens puntuals, amb les nostres estacions, i ens posem a disposició del Departament per participar en altres iniciatives com aquesta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa