MónTerrassa
Les treballadores del SAD del Consell Comarcal, en vaga parcial
  • CA

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) han convocat 4 jornades de vaga parcial del servei en defensa de les seves condicions de treball. Les vagues estan previstes pels dies 25 i 26 d’octubre, i 2 i 3 de novembre, de 9 a 13h del matí.

Des de que l’any 2020 People Plus Innovation (empresa concessionària del SAD) va iniciar la prestació d’aquest servei s’han succeït conflictes i incompliments. Quan els usuaris són afectats per aquesta mala organització del treball, l’empresa culpabilitza a les treballadores, que lluny de ser la causa, són també les víctimes d’aquest desgavell funcional, afirmen des del sindicat de Comissions Obreres. El sindicat denuncia en un comunicat que tan sols 8 de les 175 treballadores a l’empresa treballen a jornada completa, que l’empresa vulnera el conveni vigent formalitzant contractes per jornades inferiors a la que aquest regula, la mala gestió dels calendaris laborals i la borsa d’hores, la manca de prevenció de riscos laborals i d’activació dels protocols, així com els incompliments de la formació. Afegeixen també l’incompliment per part de People Plus Innovation del compromís d’increment salarial adquirit en la licitació del servei, motiu pel qual CCOO ha iniciat una demanda judicial.

Pel que fa el paper dels Consell Comarcal, CCOO opina que “com a titular d’aquest servei que es presta a diferents municipis de la comarca, hauria d’haver estat més diligent en les seves actuacions respecte l’empresa. Hem traslladat sempre les vulneracions laborals i el incompliment del plec de condicions per part de l’empresa, però no sempre hem tingut el seu suport a l’hora de fer front a aquests greuges”

El CCVOC, per la seva banda, no vol interferir en les relacions entre empresa i comitè, però manifesta que ha estat i està amatent a tot allò que serveixi per a la millora de la relació entre les parts i la millora de la prestació del servei, i que ha estat capdavanter en la elaboració dels plecs de condicions pel que fa a les millores del personal i la dignificació del servei, com l’aplicació del Salari Mínim Comarcal.

Aquest matí, el Consell ha participat en la reunió del Tribunal Laboral de Catalunya amb l’empresa i les treballadores del SAD per contribuir a trobar punts d’acord entre les dues parts i evitar la vaga, però la mediació ha acabat sense acord entre les dues parts.

El CCVOC afirma que la vaga afectà directament a les 736 persones de 12 municipis a les que l’empresa People Plus Innovation dona servei. El Consell Comarcal lamenta la manca d’acord entre les dues parts i reitera la necessitat de diàleg per tal d’avançar en una millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores i també per tal de garantir el que el Servei d’Atenció Domiciliària es presti d’una manera eficaç i eficient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa