MónTerrassa
Trànsit amplia la vigilància a les vies amb més ciclistes el cap de setmana
  • CA

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra intensificaran aquest cap de setmana (del 26 al 28 d’agost) la vigilància a les vies amb més ciclistes, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat del col·lectiu i garantir una convivència sense riscos a les carreteres. Aquests controls reforçaran les tasques d’inspecció viària policial per evitar atropellaments com el de diumenge passat a la C-243c a Castellbisbal en què van morir dos ciclistes.

Cada àrea regional de trànsit desenvoluparà aquesta operativa a les zones més transitades. En aquest sentit, l’acció policial es desenvoluparà a tot el territori amb patrullatges dinàmics amb turismes i motocicletes espiell per detectar infraccions i per fomentar una conducció respectuosa.

El dispositiu es realitzarà a les franges horàries més concorregudes pels ciclistes, principalment a les primeres hores del matí i també a última hora de la tarda.

Assegurar la protecció dels ciclistes

La intensificació dels controls i de la vigilància viària pretén assegurar la protecció dels ciclistes, garantint que se’ls respecta la prioritat de pas a rotondes i interseccions, que no se’ls avança sense mantenir el 1,5 m de distància lateral. També es vigilarà que no es realitzen avançaments amb invasió de carril quan circulen ciclistes en sentit contrari, i que s’utilitza l’enllumenat en túnels.

Sinistralitat del col·lectiu ciclista

Aquest 2022 han mort a les carreteres catalanes 6 ciclistes, 4 més que en el mateix període de l’any passat. Al 2019, n’havien mort 7. A més enguany han resultat ferits de gravetat 35 ciclistes i també hi ha hagut 293 ferits lleu.

Des del 2010 han mort a la xarxa viària catalana 87 ciclistes, 31 dels quals a Barcelona, 27 a Tarragona, 18 a Lleida i 11 a Girona. Al conjunt de les carreteres catalanes des del 2010 també s’han registrat 682 ciclistes ferits greu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa