Més d’onze milions de vehicles van passar pel peatge dels Túnels de Vallvidrera durant el 2019. Concretament, en van ser 11.282.251, el que suposa una mitjana diària aproximada de 30.900. Tot i la dimensió de la xifra, el trànsit en el tram de la C-16 entre Sant Cugat i Barcelona ha experimentat la primera davallada en els últims set anys. Des del 2014, quan en total hi van passar 9,6 milions de vehicles, havia anat augmentant any rere any.

El 2007 el trànsit pels Túnels va tocar sostre, amb més de tretze milions de vehicles. A partir de llavors, i coincidint amb la crisi econòmica, va començar una davallada important fins al 2013, quan la xifra de vehicles es va quedar per sota dels 9,5 milions. Durant la crisi, es va reduir més d’un 27%. Un fet que es va donar també a bona part dels autopistes de l’Àrea Metropolitana.

Descens de trànsit

El 2019 la baixada de trànsit respecte el 2018 ha sigut molt minsa, un 0,3%, passant de 31.000 a 30.900 vehicles diaris. De totes maneres, és el primer descens des de la tèorica sortida de la crisis econòmica.

Un dels motius que pot haver contribuït a aquest descens és l’entrada en vigor de la tarifa plana del transport públic, que ha equiparat els preus dels Ferrocarrils de la Generalitat per anar de Sant Cugat a Barcelona amb els de la zona 1. Aquesta reducció del preu pot haver fet augmentar els usuaris de ferrocarrils. I és que les línies del Vallès han assolit aquest 2019 un nou rècord de passatgers, amb una xifra de 91 milions. El possible escenari d’incertesa econòmica també podria ser un dels factors que està frenant el creixement del trànsit als Túnels.

Nou comentari