Terrassa participa en una nova edició de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que se celebra des del 25 d’octubre i fins al divendres 29 d’octubre, sota el lema “Sobren motius, Fem-ho” i amb una gran programació d’activitats. L’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre el paper clau que té en la transició energètica en un context d’emergència climàtica i de crisi sanitària mundial, per anar cap a un model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic.

A Catalunya, aquesta celebració està promoguda per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i compta amb la participació d’ajuntaments, entitats, empreses i ciutadania que col·laboren amb tot un seguit d’activitats organitzades al voltant de les renovables i l’eficiència energètica. La programació recull activitats com tallers en línia, exposicions virtuals, jocs educatius, reptes per resoldre en família, aplicacions interactives o materials audiovisuals. Són actuacions que plantegen la necessitat de canviar el model energètic actual per afrontar el cost creixent de l’energia, la reducció de la dependència energètica i l’impacte sobre la salut de les emissions contaminants, a través d’iniciatives com l’autoconsum a partir d’energies renovables, i les mesures d’estalvi i d’eficiència energètica, entre d’altres.

Enguany, a més, s’inclouen dues activitats organitzades des de l’Ajuntament, programades dins el certamen “Terrassa Cooperativa” i que se celebraran el proper mes de novembre. D’una banda, un taller pràctic sobre l’autoconsum fotovoltaic i les comunitats energètiques, que inclou una visita a la instal·lació fotovoltaica del centre cívic Maria Aurèlia Campany, i que està previst pel dissabte dia 6, d’11 h a 13 h, a la biblioteca BD4. I d’altra banda, una jornada participativa titulada “Avancem cap a la transició energètica amb les comunitats energètiques”, que se celebrarà el dimarts 9 de novembre, de 18 h a 20 h, a la Masia Freixa.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, considera que “l’energia és un dret fonamental i les administracions públiques n’hem de ser garants. A Terrassa impulsem una transició cap a un model energètic just, democràtic i sostenible perquè considerem que els ajuntaments la podem liderar, reforçant el nostre paper com a productors d’energies renovables, tenint capacitat d’intervenció en el mercat i participant en la distribució i comercialització d’energia verda”.

El programa ja es pot consultar a la web de Medi Ambient.

Nou comentari