MónTerrassa
La transició energètica centra les jornades de l’Ecofòrum’20 a Terrassa
  • CA

La dotzena edició de l’Ecofòrum’20 estarà dedicada a la transició energètica i, en especial, a les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, amb l’objectiu d’informar a professionals, empreses, entitats i ciutadania dels avantatges, de la tramitació que cal seguir per instal·lar aquests panells solars a les cobertes dels edificis i de les bonificacions que ofereix l’Ajuntament. Actualment, tothom pot produir la seva pròpia energia a un preu inferior al del cost dels contractes de subministraments, passant de ser consumidors d’electricitat a ser productors i proveïdors de serveis energètics a la xarxa, com ja es fa en cobertes municipals i industrials. És una manera, doncs, d’invertir diners, contribuir a reduir les emissions de CO2 i els efectes del canvi climàtic.

Enguany, i com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament organitza dues sessions en línia previstes pels dies 2 i 3 de desembre. La primera, titulada ‘L’autoconsum de fotovoltaica a l’empresa, avantatges i bonificacions municipals’, s’impartirà de 9 a 10.30 h, i està dirigida, especialment, a persones que treballen en el sector de la instal·lació de plaques, la construcció i la promoció immobiliària, l’arquitectura superior i tècnica, l’enginyeria i altres professions del sector com l’administració de finques i la gestió de la propietat immobiliària, i també a les empreses que disposen de cobertes per fer instal·lacions. La segona porta per títol ‘L’autoconsum de fotovoltaica a l’habitatge, avantatges i bonificacions municipals. El paper de les entitats cíviques’, i està dirigida a la ciutadania en general, a les associacions de veïns i veïnes, entitats, comunitats de propietaris i propietàries, el sector dels administradors de finques i agents de la propietat. I s’impartirà de 18 a 19.30 h. Les sessions estan obertes a tothom, i per rebre un recordatori el dia de la sessió es pot fer una inscripció a través d’aquest enllaç. S’utilitzarà la plataforma Microsoft Teams i, per connectar-se, caldrà obrir l’enllaç al Google Chrome.

Per al regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, “estem en un moment decisiu que determinarà quin model energètic tindrem els propers anys. La transició ja està en marxa, i si ens quedem quiets continuarem com a consumidors captius dels grans oligopolis energètics, amb el mateix model injust i insostenible. Si tots i totes treballem en la direcció adequada, començant des de l’Ajuntament però també des de l’empresa, les entitats i la ciutadania, serem capaços de canviar a un model just, més social, més democràtic i més sostenible. El marc legal ja permet avançar en aquesta línia i es tracta d’aprofitar aquesta oportunitat» L’edició de l’Ecofòrum’20 s’ha organitzat amb la col·laboració de la Cecot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa