MónTerrassa
Com han de tractar bars i comerços les persones amb capacitats diverses

“Canvia la Teva Mirada” és un projecte molt ambiciós de conscienciació i sensibilització per fer més accessibles socialment i cognitivament els entorns comunitaris de la ciutat.

Accions perquè les persones amb capacitats diverses puguin ser tractades segons la seva eda

Des de fa un any, l’Associació Daus està realitzant diverses accions perquè les persones amb capacitats diverses puguin ser tractades segons la seva edat, ja que, revcorda, sempre han estat considerades com a nens o nenes eternes.

Amb aquest nou projecte es busca, fonamentalment, trencar estereotips d’aquest col·lectiu. I té l’objectiu de conscienciar a la ciutadania i a aquells espais comunitaris com poden ser els restaurants, els bars, els comerços i establiments semblants de com han de tractar-los per fer- ho accessible socialment a partir de xerrades i formacions i assessorar-los perquè siguin accessibles cognitivament a partir de l’adaptació de l’espai i la seva carta amb pictogrames. Aquest projecte, es rebla en la presentació, està dinamitzat per persones amb discapacitat intel·lectual.

El Punt D+I, punt on les persones amb discapacitat informen dels seus drets

Durant aquest any s’han fet diverses xerrades, s’ha creat el Punt D+I, punt on les persones amb discapacitat informen dels seus drets i del com volen ser tractades.

Aquest mes d’octubre s’ha fet entrega de la carta inclusiva, carta realitzada amb pictogrames, al Bar Aguilera, bar de tapes en el C. Franc Comtat, 309, perquè tota persona amb alguna dificultat del llenguatge pugui demanar allò que vol prendre de manera segura i autònoma.

Si ets un restaurant, bar, granja, etc. i et vol afegir a aquest projecte pots enviar un mail a: [email protected]

Associació Daus, Diversitat d’Amics, Unint Somriures

Adreça: CARRER DE L’ESCULTOR CLARÀ, número 54, amb codi postal 8224 de Terrassa

Instagram: @associaciodaus

Facebook: https://www.facebook.com/associaciodaus

Twitter: @DausValles

Grup teaming: https://www.teaming.net/associaciodausvalles

Natividad Sánchez Lara és la Presidenta d’aquesta entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa