MónTerrassa
La tortuga que va sobreviure a la riuada de Terrassa el 25 de Setembre de 1962
  • CA
La tortuga Cuqui va sobreviure a la riuada del 62
La tortuga Cuqui va sobreviure a la riuada del 62 | TV3

!--akiadsense-->

Fa 58 anys, una nena d’11 anys rescatava una tortuga enmig del fang dels aiguats del Vallès a Terrassa. TV3 va presentar aquesta història d’un animal, la Cuqui, i que va sobreviure gràcies a la cura d’una família egarenca, amb motiu del trist aniversari de la riuada de 1962.

Després d’una nit de tragèdia, amb famílies senceres mortes o desaparegudes, també partides pels morts i els supervivents, una nena corria sota el sol del 26 de setembre i a una certa distància de la Riera de Palau, la Rambla de Terrassa actual. Era la zona zero de la tragèdia al centre de la ciutat. Fang, destrucció i morts. Més enllà, el punt més brutal, la Riera de les Arenes i, aigües avall, les Fonts i l’Escardívol de Rubí.

Segons va recordar el programa El Temps de TV3, la nena estava al límit de la ciutat, entremig del fang, a l’actual avinguda Àngel Sallent, allunyada expressament del dantesc escenari. De cop i volta, va veure una gran tortuga, plena de fang i amb la panxa i potes cap amunt. Semblava haver estat arrossegada per un dels cursos d’aigua dins de la trama urbana de la capital d’Egara. Se la va emportar a casa i, després d’esperar fins que es va fer fosc i la família va tornar, va rebre l’aprovació perquè es quedés a casa. Va ser, gairebé, l’únic somriure del dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa