Isabel Marquès fent la visita per les Torres de Can Parellada amb el vicepresident de l'AV

Isabel Marquès fent la visita per les Torres de Can Parellada amb el vicepresident de l’AV | Síndica de Terrassa

A finals del mes de novembre, la Síndica de Terrassa va traslladar a l’Ajuntament de Terrassa la queixa que li havia fet arribar l’Associació de Veïns (AVV) Torres Can Parellada. Després d’una visita al barri per conèixer de primera mà les deficiències de manteniment i de transport que reclamava l’entitat veïnal, Isabel Marquès ha decidit enviar un suggeriment directament al Consistori. Una petició que se suma a la que la mateixa AV ha realitzat, de forma verbal i per escrit, a l’executiu, però que afirmen que “les demandes no han estat resoltes”, motiu pel qual se senten “desatesos” per l’administració local.

La Síndica ha demanat als responsables municipals dels diferents serveis implicats que atenguin i estudiïn “acuradament” la queixa de l’AVV Torres Can Parellada, cercant i executant “una solució tècnica a cada una de les deficiències existents, tant pel que fa la cobertura del transport públic a totes les zones del barri com pel que al manteniment i millora de l’espai públic”.

El document presentat a l’Ajuntament consta de més d’una vintena de punts en què s’indiquen les mancances i peticions dels veïns. Demandes com que les dues línies d’autobusos, la 4 i la 10, que recorren el barri efectuen recorreguts que “no donen cobertura a determinats sectors i els veïns queden aïllats. En molts casos, han de fer ús de taxis per anar, per exemple, al metge del CAP. Cal recordar que una gran part del veïnat són majors de 65 anys i, en alguns casos, tenen problemes de mobilitat per fer llargs recorreguts a peu”, afirma Marquès en l’escrit.

Neteja, talls de llum i parc infantil

Altres temes que preocupen és la manca d’accessibilitat de moltes voreres que “fa impossible el pas en cadira de rodes”. Panots trencats o falta de pavimentació, manca d’arbres o la mala olor d’alguns carrers pel clavegueram són altres queixes veïnals. L’AV també demana major presència policial, que es facin més bandes reductores de velocitat pels vehicles i que es millori la senyalització vertical i horitzontal en diversos carrers. Dins del mateix paquet, s’hi podria afegir la senyalització deficient del carril bici de l’avinguda Àfrica o els fanals del mateix carrer que es troben en mal estat.

La Síndica també destaca la necessitat de soterrar les línies aèries de serveis de subministrament que sobrevolen el barri, per alliberar d’obstacles les voreres. Unes voreres que, diu, caldria fer una neteja a fons de males herbes i matolls, algunes de les quals aixequen l’asfalt o envaeixen propietats. Marquès alerta en el seu escrit de la manca de manteniment d’un terreny de propietat de l’Ajuntament, al carrer Gabon, que no té cap mur de contenció de terres amb despreniments que envaeixen les voreres i amb un arbre que representa “un greu perill en cas de caiguda”. La freqüència de talls de llum o el “greuge” que suposa només tenir una única zona de parc infantil en comparació a la zona de pisos de Can Parellada, són altres queixes recollides.

La Síndica ha conegut de prop les deficiències del barri de les Torres de Can Parellada

La Síndica ha conegut de prop les deficiències del barri de les Torres de Can Parellada | Síndica de Terrassa

Nou comentari