MónTerrassa
Torna la gran festa del patrimoni industrial català

Torna la 7a Setmana del Turisme Industrial, la gran festa del Patrimoni industrial català. Del 22 al 30 d’octubre museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses programaran desenes d’activitats arreu del territori. Una oportunitat única de descobrir per què el turisme industrial és diferent, sostenible i proper. La Setmana del Turisme Industrial s’ha consolidat com un esdeveniment únic a Europa i en una gran festa per al patrimoni industrial català.

La Setmana del Turisme Industrial de Catalunya visualitza l’oferta que hi ha arreu del Principat i mira d’acostar-la a la ciutadania.

Visites guiades, portes obertes i tallers

Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i empreses programaran visites guiades, portes obertes o tallers perquè els visitants puguin conèixer de primera mà com es fan les coses; les que han format part de la nostra història i totes aquelles que fem servir cada dia.

En aquesta setena edició, celebrarà la I Jornada de Portes Obertes a les empreses, una acció de proximitat perquè els ciutadans descobreixin una part o la totalitat dels diferents processos productius d’empreses i visquin i entenguin l’esforç, l’enginyeria i el treball tan complex que hi ha darrere tot allò que forma part del nostre dia a dia.

El Bus a Cegues

Una de les activitats més sorprenents de la Setmana del Turisme Industrial és elBus a Cegues. Un recorregut sorpresa que s’iniciarà des de diferents punts de Catalunya amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associats a la XATIC.

El gran èxit d’anteriors edicions ha fet que l’activitat segueixi creixent. Aquest any oferirà 8 rutes diferents el 22 d’octubre, incloent-hi un cap de setmana a cegues els dies 29 i 30 d’octubre. Els participants només saben el nom de la ruta, l’hora de sortida i l’arribada.

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya. Museus, Centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines. Més de 100 equipaments de 57 municipis d’arreu del territori amb 1.400.000 de visitants anuals, 8.600 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa