MónTerrassa
Torna la Cursa de les Dones més solidària en homenatge a Fanny Sallés
  • CA

L’esperit de la periodista terrassenca Fanny Sallés, que va morir el passat mes d’abril als 57 anys, serà ben present a la 8ena edició de la Cursa de les Dones Fanny Sallés. L’activitat organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, que ha homenatjat a la periodista posant el seu nom a l’activitat, tindrà lloc el proper 2 d’octubre al matí i ja compta amb prop de 1.000 persones inscrites. “A partir d’ara i per sempre més, aquesta cursa es dirà ‘Cursa Fanny Sallés – Diari Sport, la Cursa de les Dones de Terrassa‘”, així ho va expressar emocionat el president de l’associació David Otero en l’acte de presentació de l’edició d’enguany, on s’han presentat tots els detalls.

L’acte va ser també un homenatge a l’estreta col·laborada de l’associació. “Aquest projecte s’havia fusionat amb ella i s’havia convertit en una part molt important de la seva vida“, van explicar el germà i la filla de la periodista: “Tota la família havia escoltat parlar a la Fanny de la Mitja Marató. Era estrany que en una trobada familiar no sortís el tema”. Des de l’organització, van agraïr que la família hagués acceptat aquesta iniciativa d’homenatge de posar el seu nom a la cursa.

Presentació de la 8ena edició de la Cursa de les Dones Fanny Sallés | Laura Gómez

Es tracta d’una cursa per fer en família, amistats i celebrar l’esport i la solidaritat. Un any més, una part dels diners recollits aniran destinats a la fundació Oncolliga, una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones que pateixen càncer i familiars per millorar la qualitat de les seves vides. Otero es mostra “molt content” que enguany es pugui celebrar i convida a tothom a que hi participi.

Prop de 1.000 inscrits a la 8ena edició de la Cursa de les Dones

Ja hi ha prop de 1.000 persones inscrites per participar a l’edició d’enguany. Serà el matí del proper 2 d’octubre a les 11:00h del matí al Parc dels Catalans. Marina Cano, directora tècnica, va ser l’encarregada d’explicar tot el recorregut: La sortida i l’arribada del circuit tenen lloc al Parc dels Catalans. La sortida es farà en direcció nord. Un cop a l’avinguda 22 de juliol, es girarà en sentit est fins uns metres abans de la rotonda de Puig i Cadafalch. Es farà un canvi de sentit i es tornarà pel costat nord de la 22 de juliol fins a la rambla d’Ègara, que s’agafarà en sentit sud fins arribar al Parc dels Catalans.

El primer quilòmetre i mig és de pujada amb un desnivell de 40 metres, mentre que els següents tres quilòmetres son plans. L’últim quilòmetre i mig, és de baixada. A l’arribada hi hauràuna beguda i menjar per a tots els participats. A més, també hi haurà servei de ‘guardarroba’ i vestuari per a qui ho necessiti.

Presentació de la 8ena edició de la Cursa de les Dones Fanny Sallés | Mitja Marató de Terrassa

La cursa recorda la guerra ha Ucraïna

Durant l’acte també es va fer un homenatge a totes aquelles persones que pateixen la guerra a Ucraïna. L’ex president de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Entensa, va conversar amb l’atleta d’Ucraïna Inna Lebedieva, que porta més de deu anys vivint a Terrassa i participant en totes les mitges maratons possibles. L’atleta ha recordat que la guerra segueix vigent i ha agraït tot el suport que ha rebut a Catalunya.

Presentació de la 8ena edició de la Cursa de les Dones Fanny Sallés | Laura Gómez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa