L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha retirat del mercat testos d’antígens fabricats per la marca xinesa Genrui perquè han advertit que donen falsos positius, i segons ha pogut confirmar Món Terrassa, se n’han venut en algunes de les farmàcies de Terrassa, com per exemple del carrer Pare Llaurador, a 5,9 euros cadascun. L’alerta afecta exactament el producte Genrui Sars-Cov-2 Antigen Test Kit, referències 52104097 i 52112086, que s’han deixat de comercialitzar.

Es tracta d’una retirada del mercat preventiva mentre s’investiga un possible augment de casos positius falsos d’aquestes proves després que les autoritats irlandeses hagin fet sonar l’alarma, és a dir, s’ha d’investigar si els testos d’antígens donen més falsos positius de l’habitual. L’Agència Reguladora de Productes Sanitaris (HPRA) va ordenar la seva retirada del mercat després de rebre queixes de 550 consumidors perquè asseguraven haver donar fals positiu en el test. És cert que els tests ràpids d’antígens poden notificar falsos positius o negatius, però l’HPRA ha argumentat que “el ràpid augment de les notificacions de falsos positius d’aquesta marca de tests xinesa és significatiu“. Els testos retirats són d’autodiagnòstic -els que es fan a casa- i no apareixen al llistat de marques autoritzades per Sanitat.

Alerta des d’Europa

La marca Genrui, amb seu a Shenzen, és una de les marques de tests d’antígens més populars a Irlanda ja que és de les més barates. Molts ciutadans i ciutadanes del país ja s’han posat en contacte amb l’HPRA perquè després de donar positiu, el resultat no s’ha confirmat amb la corresponent PCR. Però Irlanda no ha estat l’únic país que ha vist un possible error en aquests tests. Fa unes setmanes, el departament d’Educació d’Hamburg va comunicar que també deixaria d’utilitzar els tests del fabricant xinès pel mateix motiu, assegurant que “les proves ràpides de la marca Genrui informen d’una infecció per coronavirus que no es confirma quan es verifica amb una prova PCR”.

Comentaris

    Pilar Ezequiel Sanmarti Gener 10, 2022 | 07:53
    Hola bon dia soc Pilar Ezequiel per els meus comentaris ja amb debe coneixer, os he dar el meu correo electronic, encara que per aquí també amb feu fareu saber las noves de Terrassa, de totes maneras podeu seguir fen-ho Perdoneu el meu catala es fatal en el temps que jo vaig neixer a las escoles ensenyaven el Idioma del Estado, gracias a Deu a casa es parlAva la nostra llengua y ara als 80 anys estic intentar posarme al dia (Preneu la bona voluntat) Pilar

Nou comentari