El Departament de Territori estudiarà la possibilitat d’ampliar les bonificacions al peatge de la C-16. Així ho ha assegurat el conseller, Damià Calvet, a representants del Consell Comarcal del Bages, Ajuntament de Manresa, Cambra de Comerç i Consorci Viari de la Catalunya Central.

Segons han manifestat fonts del Consell Comarcal, la conselleria ha mostrat “una bona predisposició” per trobar fórmules que permetin descongestionar la C-55. La proposta, segons els hi han assegurat, s’estudiarà “en el marc de la disponibilitat dels pressupostos”. La conselleria ha mostrat una “bona predisposició” per trobar fórmules que permetin accentuar el trasllat de vehicles de la C-55 a la C-16. Per aquest motiu, afegeixen, haurien vist raonable estudiar l’ampliació de les bonificacions al peatge de la C-16 “en el marc de la disponibilitat dels pressupostos” per aconseguir que l’autopista funcioni com a ronda gratuïta.

Pel que fa a la construcció de la variant de la C-55, el Govern els hi ha recordat que es tracta d’una obra que requereix “una gran inversió”, però que estudiarà propostes que siguin econòmicament assumibles. A hores d’ara s’estan realitzant obres al terme municipal de Monistrol de Montserrat, que s’acabaran en els propers mesos, i és previst que el projecte del ramal d’accés a la carretera en sentit sud a l’altura de Sant Vicenç de Castellet es liciti properament.

La trobada també ha servit per fixar altres millores que la Generalitat preveu per al territori i que consistiran en accions per fer més àgil el transport en autobús. També han agafat el compromís d’estudiar possibles millores a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat.

Nou comentari