MónTerrassa
Els Terrassencs de l’Any, una actriu, un animador i una mestra
  • CA
Aquest divendres s’han donat a conèixer els Terrasssencs de l’Any | J.M.O.

!--akiadsense-->

Els Terrassencs de 2018 són: Margarita Fabregat Romera, Mariona Torredemer i Miqui Giménez. El Centre Cultural El Social ha anunciat a primera hora d’aquest divendres a la tarda els noms dels Terrassencs de l’Any 2018. Un certamen que enguany celebrarà la seva 50a. edició. I que arriba als 200 guardonats, com han recordat Ricard Figueras, president de l’entitat, i Sílvia Torrente, secretària del jurat.

Miqui Giménez

Mestre d’Educació infantil, músic i animador, cantant i expert en tallers d’instruments. Creador d’un espectacle de jocs tradicionals. Organitza la Setmana de Jocs al carrer i el Ball de Reis de Terrassa per rebre Ses Majestats. També explica contes tradicionals i s’ha dedicat a recuperar el folklore del país

Mariona Torredemer Taló

Per la seva trajectòria personal i de compromís amb Terrassa com a directora i una de les fundadores de l’Escola d’Educació Especial Crespinell. Va néixer a Barcelona però sempre ha viscut a la capital vallesana. És membre del Grup d’Investigació d’Educació Especial i de la Plataforma per una escola inclusiva a Catalunya. Ha participat en investigacions sobre la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Margarita Fabregat i Romera

“Creiem que és mereixedora per la seva dedicació amateur a la secció de teatre del Social, des de fa més de 40 anys. Ha estat i és actriu i directora en diverses obres de teatre, és responsable i confecciona vestuari -com els del Pastorets- i sempre està disposada a fer el que calgui. Al Casal d’Avis del Cementiri Vell desenvoluà tasques semblants. També col·labora en la Fira Modernista i la Cavalcada de Reis.

El propòsit del reconeixement

El propòsit d’aquest guardó és el de seleccionar cada any uns/es terrassencs/ques que, per la seva trajectòria cívica, hagin enaltit la ciutat en els camps de la cultura, l’art, la beneficència, l’abnegació, l’esport, etc. És condició indispensable de tot candidat estar vinculat a la ciutat per la formació, l’actuació o per ambdues coses alhora, a banda d’haver nascut o no a Terrassa. Són condicions a considerar, com a valor afegit a tenir en compte, l’altruisme i l’abnegació en la seva actuació. En cap cas, no podrà ser candidat qui estigui exercint un càrrec polític.

Encara que el títol atorgat sigui el de Terrassenc de l’Any, els organitzadors entenen que els mèrits a considerar no han de limitar-se al curt espai d’un any ni a un any determinat, sinó que tindran preferència les virtuts confirmades o consolidades per una dilatada actuació ciutadana. Aquí, l’any no significa res més que el moment on els mèrits són públicament reconeguts. Tanmateix, es pot nomenar Terrassenc de l’Any qui, en un moment determinat, encara que només hagi estat d’una manera esporàdica, hagi fet quelcom extraordinari a benefici de la ciutat, o d’algun o d’alguns dels seus ciutadans.

Més informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa