MónTerrassa
Terrassa vol un Nadal segur: més controls, patrulles i responsabilitat
  • CA

Terrassa vol tenir un Nadal segur, i per això hi haurà més controls policials, més patrulles i es demana a la ciutadania més responsabilitat. Aquest dilluns, dia 12 de desembre, s’ha explicat quin serà el dispositiu de seguretat que es durà a terme per aquestes festes nadalenques, organitzat des de la regidoria de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Policia Municipal de Terrassa i Mossos d’Esquadra.

“La prioritat és que la ciutadania estigui segura i se senti segura. Els carrers van plens de gent, i la seguretat és una prioritat per aquest govern”, ha exposat la regidora Patrícia Reche. Assegura que aquest any es preveu un increment de volum de persones als carrers de la nostra ciutat, en major part fruit de la necessitat de fer vida social postpandèmia, però també motivada pel retorn d’activitats i esdeveniments als carrers que afavoreixen aquesta concentració.

Davant d’això, el dispositiu preveu actuar en dos grans àmbits: seguretat i trànsit. Es posarà èmfasi “en la proximitat, amb especial incidència amb patrullatge a peu, perquè és important crear una xarxa de vigilància i prevenció per generar un clima de seguretat a la ciutadania”. Com ja està passant en els darrers mesos, serà especialment important “la coordinació entre els dos cossos de seguretat, Mossos i Policia Municipal”.

Reche ha volgut deixar clar que aquest dispositiu és l’habitual, amb l’objectiu de prevenir els fets delictius més usuals en aquesta època de l’any, i que en cap cas respon a “res excepcional o a una situació extrema d’inseguretat que estiguem patint a la ciutat”.

Seguretat i trànsit, àmbits claus de reforç

L’Intendent Major de la Policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores, ha detallat les accions que es duran a terme en els dos àmbits ressenyats per la regidora. Quant a seguretat, ha apuntat que “des de la Policia Municipal tenim la ciutat dividida en quatre grans eixos comercials i serà aquí on assentarem major presència de les patrulles a peu. Podran ser patrulles mixtes dels dos cossos o no, de paisà o uniformades, en funció de les necessitats de cada moment”. Flores ha deixat clar que “incidirem sobretot en la prevenció d’aquells delictes que en aquesta època es disparen, majoritàriament furts, ja sigui de carteres, a l’interior de vehicles o a dins d’establiments.

Quant al trànsit, hi ha diversos objectius i tasques que es realitzaran dins d’aquest dispositiu especial. “Al Centre, com és lògic per l’alta concentració de comerços, d’esdeveniments i de persones, serà un dels llocs on hi haurà més presència policial. Entenem que seran dies amb una elevada concentració de vehicles i caldrà una regulació extra”, ha exposat l’intendent, que ha fet una crida a la ciutadania a fer ús del transport públic.

La Policia Municipal treballa amb un escenari de “saturació”, tant pel que fa als pàrquins públics com de transit rodat pels carrers. Per això es farà un “reforç” de desplegament d’agents, alhora que es recorda que “hi ha noves limitacions i restriccions per accedir al Centre i a l’illa de vianants”, i que es faran més controls. Des del cos local també es farà incidència en els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) -patinets- davant les queixes per les molèsties que sovint ocasionen, així com hi haurà més controls d’alcoholèmia i drogues davant de les celebracions nocturnes, com els sopars de Nadal o esdeveniments a la ciutat.

Prevenir furts i responsabilitat ciutadana

Per la seva banda, el cap de l’ABP de Terrassa de Mossos d’Esquadra, Marc Caparrós, ha concretat quins seran els eixos on des del seu cos estaran més presents. “Reforçarem la presència policial a tot arreu, però especialment al Centre, Parc Vallès, eix comercial Francesc Macià, Mercat del Triomf, Mercat de la Independència i la zona de Terrassa Plaça”. Des d’aquest dia 12 que s’ha posat en marxa el dispositiu “Grevol”, on es té present que en aquesta època de l’any s’incrementa l’activitat comercial i, com a conseqüència, l’activitat delictiva. “Volem prevenir i reduir els fets delictius i garantir la seguretat pública a la xarxa viària; i sobretot, volem augmentar la percepció de seguretat entre la ciutadania”, assegura.

Caparròs també ha demanat “una major implicació de tots els actors”, ja que la “seguretat no només és una cosa policial, ens implica a tots, tothom té una part de responsabilitat”. I en aquest sentit ha fet una crida a posar tots els ulls a protegir-se un mateix de fets delictius, ja siguin els furts o sobretot a les estafes. “Un dels increments delictius més exponencials dels darrers mesos, i sobretot per festes, són les estafes, ja sigui en trucades telefòniques o amb compres telemàtiques. Demanem a la població, especialment a la gent gran, anar amb molt de compte i no facilitar mai dades personals per telèfon”, ha sentenciat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anselm a desembre 14, 2022 | 10:09
    Anselm desembre 14, 2022 | 10:09
    Està molt be tot això però quan diuen patrulles uniformades i de paisà s'estan cobrint les esquenes . La gent notarà que hi ha poca policia ( uniformats) als carrers com es costum i està clar que tenim mancança d'efectius , ell diran que hi ha molta més de paisà i ens haurem d'empassar que es veritat . Els resultats es veuran i com de costum esmorzarem cada dia llegint als diaris els incident/delictes comesos. Seguretat a la ciutat justeta justeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa