MónTerrassa
Terrassa vol erradicar masclisme, discriminació i menyspreu al futbol
  • CA
L’Ajuntament de Terrassa ha celebrat avui un acte institucional per commemorar el Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol
L’Ajuntament ha celebrat avui un acte institucional per commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol | A.T.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa s’ha mostrat “compromès” a treballar per fer desaparèixer els brots “masclistes, de discriminació i menyspreu” que es produeixen als camps de futbol. Així ho ha explicat l’alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, durant un acte per commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol. Vega ha manifestat la seva voluntat de tenir “una ciutat sensibilitzada” perquè no es repeteixin episodis com el que va tenir lloc el passat 2 de febrer a l’Estadi Olímpic del Terrassa FC, quan membres de l’equip de veterans van proferir insults envers jugadores de la Segona Divisió femenina de l’entitat i del EF Viladecavalls. “Són actituds injustes i atempten contra la igualtat de les persones”, ha sentenciat.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha recordat la tradició “esportiva i olímpica” de Terrassa i ha explicat que l’Ajuntament ha dut a terme un acte institucional per commemorar aquesta data per “no seguir aliens a un problema que afecta molts esportistes”. En aquest sentit ha defensat la “diversitat afectiva i sexual” dels jugadors i les jugadores.

Vega s’ha referit a l’episodi que va tenir lloc el passat 2 de febrer a l’Estadi Olímpic de la ciutat quan jugadors veterans del Terrassa FC van proferir insults envers jugadores de segona Divisió del Terrassa FC i el EF Viladecavalls. Les jugadores d’ambdós equips van replicar els insults i, enmig de la discussió, una de les futbolistes locals va empènyer un dels veterans.

“Som una ciutat que des de fa molts anys tenim tradició d’esport femení, i que va acollir les primeres jornades de promoció de l’esport femení”, ha recordat Vega que ha manifestat que l’Ajuntament està “compromès” amb treballar perquè aquests brots “de discriminació, masclisme i menyspreu” desapareguin.

Així mateix ha dit que l’executiu local vol “una ciutat molt sensibilitzada perquè aquestes actituds no es poden produir perquè són injustes i atempten contra la igualtat de les persones”.

Una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament de Terrassa per participar en aquest acte institucional del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol. Ha comptat amb la intervenció de la regidora d’LGTBI, Gracia García, i ha inclòs la lectura d’un manifest a càrrec de jugadores del Terrassa FC.

El text ha reclamat uns camps de futbol “lliures de masclisme, LGTBIfòbia i racisme”, alhora que ha considerat que “el món del futbol ha de canviar”, tot recordant les diferències salarials que existeixen entre els equips masculins i els femenins o els estereotips i insults masclistes que sovint han d’afrontar les dones futbolistes.

En acabar l’acte, Nicky Ramírez, jugadora del Terrassa FC ha rebutjat fer declaracions sobre els polèmics fets del passat mes de febrer. Amb tot, la futbolista ha remarcat la necessitat de “donar visibilitat” a l’homofòbia que pateixen les jugadores i especialment els jugadors de futbol.apuntant que en els vestuaris masculins “hi ha més homofòbia”.

1.500 fulletons i cordons irissats

El proper cap de setmana, abans de la majoria dels partits de futbol que es jugaran a la ciutat, es desplegarà una pancarta amb el lema ‘El futbol contra l’homofòbia’ i es repartiran 1.500 fulletons informatius i al voltant de 150 parells de cordons de calçat amb la bandera irisada, que representa el col·lectiu LGTBI, i que molts i moltes dels jugadors i jugadores lluiran a les botes durant els partits d’aquest cap de setmana.

El consistori també col·laborarà amb l’Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC) i el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT), que han engegat una campanya per encoratjar a jugadors i jugadores, famílies, equips tècnics, esplais i ciutadania contra la discriminació homòfoba a l’esport i, en particular, al futbol, coincidint amb aquesta efemèride.

A banda, aquest dimarts a les set de la tarda tindrà lloc una taula rodona amb el títol ‘L’esport i les dones del col·lectiu LBT’, organitzada per l’entitat LGTB Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa. A la taula rodona intervindran cinc jugadores de clubs terrassencs: Evelin Adame, del Sant Pere Nord Club Futbol; Saray Vidaña, de l’escola de futbol Manu Lanzarote; i Alicia Cuenca, Sara Larumbe i Niky Ramírez, del Terrassa Futbol Club. L’acte tindrà lloc a la sala de formació de la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa