MónTerrassa
Terrassa rep la visita d’un grup de joves greenfluencers europeus
  • CA

Terrassa acollirà durant la setmana vinent un grup de joves greenfluencers vinguts d’arreu d’Europa. Es tracta d’un projecte impulsat des de La Víbria Intercultural, i que té com a eix central el Residu Zero. Aquest dilluns, seran rebuts institucionalment a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Terrassa per part del regidor de Medi Ambient, Arquitectura i Urbanisme, Carles Caballero.

Greenfluencers és un projecte de llarga durada conduït per l’entitat terrassenca La Víbria Intecultural i que compta amb una doble perspectiva: internacional i local. D’aquesta manera, a nivell internacional, els coordinadors de les 5 entitats sòcies de Catalunya, Portugal, Eslovènia, Itàlia i Grècia es reuneixen cada 3 mesos per formar-se en diferents temes relacionats amb el Medi Ambient: Emprenedoria social verda, Economia social i solidària, Economia Circular, etc. I en paral·lel, a cada país s’ha creat un grup de joves Greenfluencers que fan accions locals per sensibilitzar a la ciutadania en temes de medi ambient i crear un impacte transformador.

La iniciativa contempla que durant aquesta setmana pròxima que seran a Terrassa treballin al voltant del Residu Zero, se’ls ensenyarà bones pràctiques, exemples i projectes locals d’èxit i es donaran consells, per finalment qüestionar-se des d’una perspectiva crítica i conscient quins són els límits i les possibilitats d’aquesta filosofia. A més d’aquesta formació, el grup local de Greenfluencers ha organitzat altres iniciatives a la ciutat com un mercat d’intercanvi, podcasts de ràdio, recollides de residus, estands informatius, etc. i en seguirà organitzant.

Aquest projecte, iniciat des de la Víbria Intercultural, està tenint un fort impacte transformador en tots els agents implicats i està generant noves sinergies i espais de participació a nivell local. El grup és obert a la participació ciutadana i qualsevol persona que hi vulgui col·laborar ho pot fer escrivint-los al seu compte d’Instagram @greenfluencers_ o bé a @vibria.intercultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa