MónTerrassa
Terrassa treballa en 3 escenaris pel retorn a les escoles al setembre
  • CA
Ciurana, Ballart i Boladeras en la roda de premsa de mesures en la fase 2
Ciurana, Ballart i Boladeras en la roda de premsa de mesures en la fase 2 | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Dilluns, Terrassa entra en fase 2, el que comporta la reobertura després de dos mesos de les escoles i instituts de la ciutat. Però més enllà de les disposicions i protocols que s’han activat per tal d’assegurar la seguretat dels alumnes i professors, des de la regidora d’Educació també ja miren més enllà i pensen en què passarà al setembre.

Aquest divendres, la regidora Teresa Ciurana ha explicat que es treballa amb tres escenaris en funció de com evolucioni la pandèmia. El primer, i el que s’espera que es compleixi, és que la Covid-19 ha desaparegut i el curs pot començar amb plena normalitat. En aquest cas, Educació ha comunicat que es mantindran els mitjos grups de P3 a les escoles França i Abat Marcet, tal com s’havia quedat abans que aparegués la pandèmia. També s’ha aprovat que Anxaneta i Bisbat d’Egara omplin la tercera línia mentre que Vapor completarà una segona línia. Es mantindrà, així mateix, el mig grup de l’escola Ventalló. “Afrontem una època amb ràtios baixes, i les demandes s’estudiaran en funció de les necessitats de cada zona”, ha subratllat Ciurana.

Per contra, als instituts les ràtios seran molt elevades i ens trobarem en gairebé la “màxima ocupació”, a l’espera que el curs 2021-22 sigui el “punt àlgid” amb un “rècord històric” d’alumnes de secundària. A més, la regidoria ha detectat que s’ha produït un cert canvi de tendència amb les preinscripcions, ja que s’ha incrementat de manera notable la demanda de places per escoles i instituts públics, fins al punt que hi ha hagut concertades que hi han quedat “vacants”.

Dispositius per a tots els alumnes

El segon escenari previst és que ens trobem amb una situació com l’actual, és a dir, on la pandèmia encara resisteixi, tot i que amb poca virulència, i faci que les escoles puguin funcionar però de manera diferent a l’habitual. Això implicarà una part telemàtica, “molt puntual” i sobretot pensada per als cursos de final d’etapa. Tanmateix, aquest sistema implicarà una demanda de més espais per tal de poder complir amb les ràtios i mesures de seguretat. “Això no ho deixarem a les mans dels centres, sinó que serà l’Ajuntament amb consonància amb Serveis Territorials, qui busqui les solucions més adequades, si cal, amb cessió d’espais i equipaments municipals. “L’Ajuntament respondrà”, ha recalcat Ciurana que ha afegit que “i si cal, no descartem arribar a acords amb espais d’àmbit privat per la seva cessió”.

El tercer escenari, i el menys desitjat, és que a la tardor tornem a estar en confinament total. Davant d’aquesta opció, la regidora d’Educació assegura que en aquesta ocasió, a diferència del que va passar al mes de març, tots els alumnes disposaran d’un aparell electrònic i amb connectivitat donada d’alta per poder seguir les classes de forma telemàtica. I és que a més dels 250 iPADS que han estat repartits pels centres escolars de la ciutat, aquests dies s’han acabat de realitzar l’alta a internet de prop 190 dispositius. A més, aquest juliol, està previst que arribin 200 ordinadors que es podran utilitzar de cara al setembre. Tot plegat per garantir que cap infant “es quedi enrere” i pugui seguir amb l’escolarització lluny de les aules, si és necessari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa