MónTerrassa
Terrassa tindrà un SIE per a víctimes de violència masclista
  • CA

La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, ha expressat la seva satisfacció per la propera posada en marxa a Terrassa d’un Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat avui l’obertura d’aquest servei i de dos més, un a Figueres i l’altre a Sant Boi de Llobregat, que s’afegeixen als 13 existents. Marín ha dit que el nou SIE «representa una magnífica oportunitat per a que ambdues administracions sumem esforços en l’atenció a les víctimes de violència masclista» i ha afegit que «aquest serà un dels majors impulsos per les polítiques d’atenció a la dona en una ciutat de llarga trajectòria en aquest àmbit com Terrassa, que va crear el primer Servei d’Informació i Atenció a les Dones d’Espanya».

A l’espera de tenir més detalls sobre el nou SIE, la seva data d’entrada en servei i com es coordinarà amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament, la regidora s’ha mostrat convençuda que «serà una injecció de recursos molt necessaris per poder donar més i millor atenció» . Marín s’ha mostrat agraïda per «la sort que representa per a la ciutat disposar d’aquest servei, que permetrà arribar molt més enllà del que hem arribat fins ara en aquest àmbit». L’Ajuntament de Terrassa va demanar a la Generalitat a principis d’any que destinés més recursos a l’atenció a les dones a Terrassa. El SIE de Terrassa atendrà totes les dones i fills i filles de Terrassa que ho necessitin, i juntament amb el de Sabadell cobrirà també les necessitats de la resta de la comarca, amb criteris de proximitat i accessibilitat.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. Proporcionen a les víctimes atenció social i terapèutica especialitzada i continuada, adequant el model d’intervenció al procés de les dones que han patit o pateixen violència masclista. També treballen programes de prevenció, assistència i reparació, treballant coordinadament amb altres serveis. L’accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d’atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa