MónTerrassa
Terrassa tindrà un equip de tastadors experts d’aigua
  • CA

Terrassa tindrà un equip de tastadors experts den l’aigua de la ciutat. Taigua treballa en la millora del sabor, amb un equip de tastadors professionals. Avui s’ha celebrat a Barcelona la darrera sessió de formació d’aquests 10 experts que, a partir de l’any vinent analitzaran el gust de l’aigua del sistema d’abastament públic egarenc. Durant els darrers tres mesos, l’empresa Mérieux Nutrisciences ha
creat, format i entrenat aquest conjunt d’experts que participaran a les sis sessions de tast programades i que ajudaran a definir quines han deser les característiques gustatives. Aquest equip es mantindrà durant set anys per fer, així, un seguiment de tot aquest procés. Tanmateix, l’any vinent també s’organitzarà un cicle de tastos no professionals, que comptarà amb la participació del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), de personal de Taigua i d’altres entitats i associacions.

Les persones assistents han escoltat com s’han format els professionals, han participat en un tast i han intervingut en el debat posterior que es genera, habitualment, després cada sessió de formació. Aquesta actuació s’inclou dins el compromís de l’Equip de Govern municipal de millorar el gust de l’aigua. Per a la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, «en el gust de
l’aigua influeixen aspectes com les pròpies característiques de l’aigua del Llobregat, que ja determina les propietats de l’aigua que ens arriba a la ciutat, i per altra banda, el gust té un component subjectiu, on la percepció de cada persona també compta. En tot cas, som conscients que per a molts terrassencs i terrassenques, aquest és un tema important i cal treballar-lo per
assolir millores properament».

Quatre línies d’actuació
LAjuntament ha contemplat quatre línies d’actuació. La primera, la formació d’un equip específic de tastadors professionals que permeti identificar les qualitats de l’aigua de Terrassa per definir el seu sabor. La segona, la participació d’un equip no professional per fer sessions de tast amb el mateix objectiu. La tercera és l’encàrrec d’un estudi que permetrà comparar, entre altres qüestions, la diferència entre les alternatives domèstiques al consum d’aigua d’aixeta (aigua embotellada o sistemes d’osmosi) i una solució que sigui de caràcter públic. I la quarta, el projecte de construcció d’un nou dipòsit d’homogeneïtzació i regulació a la planta d’Abrera, que contribuirà a millorar el gust i la seva salinitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa