MónTerrassa
Terrassa tindrà 127 professors més a les escoles i instituts públics per al nou curs
  • CA

Aquest dimarts ha estat el primer dia per al professorat de les escoles públiques i privades de Terrassa. El retorn a les aules ha anat acompanyat de noves mesures de neteja i desinfecció, i del coneixement dels nous protocols que afectaran el curs 2020-21. La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha volgut agrair la tasca de “tots els professionals de l’educació que heu fet possible l’estiu més educatiu” així com de tots els que tindran la responsabilitat a partir d’ara d’ensenyar els infants de la nostra ciutat.

Ciurana ha reconegut que s’inicia el curs amb “incerteses” però també amb la “voluntat d’afrontar una realitat que ens exigirà (encara més) flexibilitat, professionalitat, capacitat d’adaptació i voluntat de servei públic”. La regidora ha avançat però una bona notícia: Terrassa comptarà amb 197 nous professionals de l’educació. D’aquesta manera, l’endèmica sobreràtio que afecta les aules de la nostra ciutat quedarà, per un cop, a favor: “Terrassa comptarà amb més nous professionals de l’educació que mai”.

Serveis territorials del Departament ha confirmat a l’Ajuntament, com a mínim i de moment, un augment de 101 docents a les escoles públiques, a més de 3 nous docents per a aules d’acollida. També hi haurà 7 tècnics especialistes en educació infantil, 14 tècnics d’integració social i la incorporació dels 3 primers educadors socials a les escoles. Als instituts, el reforç de professorat es distribuirà en: 22 docents, 1 docent aules d’acollida, 3 TIS i una primera dotació de 2 educadors socials als instituts.

Pel que fa als centres concertats, la regidora ha confirmat que hi haurà 26 dotacions a primària més 15 a secundària. I que s’ha demanat que tot el “personal que sigui possible s’incorpori ja aquest dimarts, tot i que entenem la dificultat del procés administratiu de contractació”. Ciurana confia que “els pròxims dies es pugui incorporar tothom. I malgrat tot confiem en continuar tenint bones notícies pròximament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa