MónTerrassa
Terrassa s’organitza per a la “defensa” del 30% a habitatge protegit
  • CA

Terrassa s’organitza per a la “defensa” del 30% a habitatge protegit. Entitats i col·lectius socials de la ciutat es va trobar dissabte passat en una assemblea al Casal Cívic de Sant Pere per parlar sobre la posada en marxar d’una campanya pet “lluitar i guanyar una Terrassa amb dret a l’habitatge”. Prop de mig centenar de persones van respondre a la crida de reclamar al govern municipal, i a tots els regidors del ple de l’Ajuntament de Terrassa, que “prenguin mesures efectives per garantir un habitatge digne, assequible i de qualitat”.

El Grup Promotor del 30%, amb la PAH i el Sindicat de Llogateres de Terrassa al capdavant, considera que l’Ajuntament de Terrassa està fent una “gestió indigna de la mesura”, perquè ja “podria estar en funcionament”. Acusen l’executiu local de “manca de voluntat política” i recriminen que es portés al Ple un debat d’Avanç de planejament sobre el 30% d’habitatge protegit en lloc d’aprovar-la directament modificant el Pla d’Urbanisme (POUM), com “s’havien compromès a fer els partits del govern en la seva proposta electoral aviat farà quatre anys i recull el Pla Local d’Habitatge”.

Campanya social intensa fins a les eleccions municipals

“Advertim que no ens quedarem de braços plegats i ens organitzarem per revertir la passivitat del govern de la ciutat, desactivar els missatges en contra enganyosos dels grans lobbies immobiliaris contraris i activar la pressió social perquè s’aprovi el 30%”, assenyalen en un comunicat. I en aquest sentit, l’assemblea oberta d’aquesta setmana va servir per instar als ciutadans i col·lectius a sumar-se en aquesta campanya en defensa de 30%.

La trobada és només “el tret de sortida” per una campanya social que anirà a més fins les properes eleccions municipals. L’objectiu del Grup Promotor és que “els representants polítics responguin de forma clara si defensen i aprovaran una mesura important per augmentar el parc d’habitatge assequible a la ciutat, o prefereixen mirar cap una altre costat perquè els grans poders econòmics de la ciutat no volen assumir responsabilitats per garantir el dret a l’habitatge digne i adequat dels i les terrassenques”.

Una de les accions que es va anunciar és que les activistes es presentaran en el Ple a inicis del proper any 2023 per plantejar l’aprovació del 30% abans que acabi el mandat, tal i com recull el Pla Local d’Habitatge aprovat per tots els grups municipals i el Pla de Mandant del Govern de Tot per Terrassa i Esquerra Republicana.

Reunió d’entitats i col·lectius socials per debatre sobre el 30% en habitatge protegit | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa