MónTerrassa
Terrassa se suma a la lluita contra el canvi climàtic
  • CA
x
La convocatòria de l’activista sueca Greta Thunberg | BITER.CAT

Amb només 16 anys, l’activista sueca Greta Thunberg s’ha convertit en una icona contra el canvi climàtic. Aquesta jove estudiant va convertir-se l’agost del 2018 en una destacada figura dins de les vagues d’estudiants realitzades a Riksdag, generant consciència cap a l’escalfament global. El seu exemple, de no assistir a classe els divendres per protestar contra el canvi climàtic, es va multiplicar en més de 270 ciutats de tot el món entre alumnes d’entre 7 i 17 anys. Aquests divendres ja s’anomenen ‘Friday for the future’.

Aquest divendres, 15 de maig, a les 18h, a Terrassa, s’ha convocat una manifestació per donar suport al seu missatge i lluitar contra el canvi climàtic. La plataforma BiTer i Camí Escolar de Terrassa junt amb altres persones, animen a venir a mostrar que a Terrassa, també es vol dir que ja n’hi ha prou de fer malbé el nostre planeta. “Anima a portar pancartes amb missatges per cuidar el nostre món”.

TeC dona suport a la causa

Aquesta iniciativa també compta amb suport polític. Terrassa en Comú ha presentat acord de Junta de Portaveus en suport a la convocatòria de Vaga Mundial del Clima pel dia 15 de març del moviment global Fridays for Future de joves i adolescents estudiants d’arreu del planeta. Aquest divendres 15 de març el moviment F4F ha convocat vaga mundial fent crida a joves i adolescents perquè surtin al carrer a exigir a governs i a adults, justícia social i climàtica així com un compromís clar per protegir el futur i evitar l’emergència que suposa els perills del canvi climàtic.

L’acord que ha presentat el grup municipal demana donar suport a la Vaga mundial, fer convocatòria a la concentració a les 18h al Raval Montserrat per divendres 15 així com manifestar un compromís clar de l’Ajuntament de Terrassa a lluitar contra el canvi climàtic i a entomar l’exigència del moviment F4F d’aplicar polítiques clares, concretes i responsables contra el canvi climàtic i l’escalfament global.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa