MónTerrassa
Terrassa se suma al Dia Internacional contra la islamofòbia

Terrassa commemorarà el Dia Internacional contra la islamofòbia (12 de desembre) amb tres activitats al llarg de la setmana vinent, amb l’objectiu de donar a conèixer què és la islamofòbia i sensibilitzar la ciutadania sobre aquest fet discriminatori. L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Ciutadania, vol d’aquesta manera contribuir a prevenir conductes i discursos que vulneren els drets d’una part de la població terrassenca i minven la convivència i la cohesió a la ciutat. La islamofòbia és un fenomen que es manifesta en pràctiques i actituds discriminatòries cap a persones pel fet de ser musulmanes o semblar-ho. La primera de les tres activitats programades tindrà lloc dilluns, 11 desembre, de 10.30 a 12.30 h a la Biblioteca Central de Terrassa. Es tracta de l’espai de debat “Eines per una intervenció social sense islamofòbia”.

La sessió s’adreça principalment a personal tècnic i professional que treballa directament amb persones i/o en l’àmbit de la diversitat cultural i religiosa. Hi participaran Fatiha El Mouali, activista membre de la Unitat contra el feixisme i el racisme, tècnica d’acollida de l’Ajuntament de Granollers i coautora del llibre Combatre la islamofòbia; i Jordi Moreras, professor d’antropologia de la Universitat Rovira i Virgili especialista en comunitats islàmiques de Catalunya. Al llarg de les seves intervencions, abordaran aspectes com què és la islamofòbia, en quins àmbits es donen o es poden donar pràctiques discriminatòries per raons xenòfobes, racistes o islamòfobes i quines eines hi ha per prevenir-les. L’activitat és gratuïta i amb inscripció prèvia mitjançant un correu electrònic a ciutadania@terrassa.cat.

En aquesta activitat, l’Ajuntament de Terrassa compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Dimarts 12, Dia Internacional contra la islamofòbia, hi haurà una sessió de portes obertes a l’oratori Badr de Terrassa (c/ Doctor Pearson, 149), de 10.30 a 12 h. Per a participar en aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i la Comunitat Musulmana de Terrassa, cal insciure’s prèviament a ciutadania@terrassa.cat.

Amb aquesta activitat, la comunitat musulmana convida a tota la ciutadania a visitar aquest espai per tal de conèixer una mica més l’Islam i les persones que professen aquesta religió. Finalment, dimecres, 13 de desembre, tindrà lloc una activitat de sensibilització amb el títol “Els prejudicis discriminen, desmuntem-los”, organitzada en el marc del projecte Persones facilitadores de la convivència, una acció impulsada per l’Ajuntament de Terrassa i desenvolupada per mig centenar de persones de la ciutat que de manera voluntària treballen per a fomentar la convivència. L’activitat tindrà lloc a la rambla Francesc Macià.

A partir de les 17 h hi haurà instal·lats una sèrie de plafons amb fotografies de gran format i textos relatius als diferents tipus de discriminació, els rumors respecte a diferents col·lectius, la gestió positiva dels conflictes, etc. L’objectiu és que aquest elements visuals, juntament amb l’acció d’un equip de dinamització, atreguin les persones que passin per la rambla i afavoreixin el diàleg amb les persones facilitadores de la convivència sobre tots aquests temes, movent així a la reflexió.

Nou comentari

Comparteix