La rotonda del monument a la dona treballadora | Ramon Navarro

L’Ajuntament de Terrassa participa, un any més, en ’L’hora del planeta 2019’, la campanya d’abast mundial de conscienciació i lluita contra el canvi climàtic i a favor de la biodiversitat, promoguda pel Fons Mundial per a la Natura (World Wide Fond for Nature, WWF). Dissabte, dia 30 de març, entre les 20.30 i les 21.30 h, s’apagaran els llums ornamentals de la Masia Freixa, la xemeneia de la Bòbila Almirall, el monument a la Dona i el campanar de Santa Maria. Amb aquesta acció simbòlica, des del Consistori es vol subratllar la importància d’implementar polítiques reals per tal de respondre al canvi climàtic i s’encoratja a la ciutadania a què faci el mateix a les seves llars.

Enguany, la campanya llença com a lema la pregunta ‘T’uneixes al repte?’ i proposa a tothom sumar-se a tres reptes diferents: #RetoDíaSinCarne, #RetoDíaSinPlástico i #RetoDíaSinEmisiones. Per conèixer com es poden superar aquests tres reptes, es pot consultar la pàgina web https://www.horadelplaneta.es/.

Campanya mundial

Aquesta campanya mundial mobilitzarà a centenars d’ajuntaments, empreses, organitzacions i administracions que apagaran els seus principals monuments i edificis com a símbol de la lluita contra el canvi climàtic. ‘L’hora del planeta 2019’ pretén mobilitzar més de 7.000 ciutats del món per a demostrar el seu compromís amb la conservació de la naturalesa, i denunciar, així, el canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat, que són els problemes ambientals més greus als quals ens enfrontem. Una manera de denunciar-ho és apagant els llums dels principals edificis i monuments. Terrassa és un dels municipis compromesos amb els objectius d’estalvi i eficiència

energètica, amb polítiques actives de sostenibilitat que aposten també per la reducció del soroll, la millora de la qualitat de l’aire i la protecció de la salut ambiental, entre altres aspectes.

‘L’hora del planeta’ és una campanya de WWF que va començar el 2007 a Sidney (Austràlia) com a gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. Amb el temps s’ha convertit en una iniciativa mundial que vol promoure estils de vida sostenible, lluitar contra la pèrdua de la biodiversitat, fomentar el desenvolupament renovable i preservar el medi ambient i els recursos naturals. Una defensa que també fan altres col·lectius, com el moviment social estudiantil de ‘Fridays for future’, inspirat per l’adolescent sueca Greta Thunberg, i ‘Mares pel clima’, que es mobilitzen per actuar pel futur del planeta.

Nou comentari