MónTerrassa
Terrassa replanta 255 arbres a l’Anella Verda que es van perdre per la ventada
  • CA

El dia 9 de desembre de 2014, la forta ventada va tombar o malmetre uns 120.000 arbres en tota l’Anella Verda i, des de llavors, l’Ajuntament treballa en les tasques de recuperació del bosc afectat consistent en l’arranjament dels marges de camins, els treballs per afavorir el creixement d’alzines i roures i les plantacions.

Dins d’aquesta planificació s’emmarca l’actuació d’aquest diumenge, organitzada per l’Associació Naturalista de Defensa de l’Arbre (ANDA), en col·laboració amb els Voluntaris Forestals i l’Ajuntament de Terrassa. El Consistori entregarà a l’entitat un total de 255 arbres de diferents mides: 100 unitats de pi pinyoner; 125 d’alzines; 15 de roures i 15 de pollancres, que es replantaran en una zona de 8.000 m2 de superfície.

L’activitat se celebrarà, de 10 h a 12 h, al pla de la masia de Can Figueres, situada sota el camp de golf i molt a prop del torrent de la Betzuca. L’accés és pel camí que enllaça Mossèn Homs amb Torrebonica. L’entorn forestal i agrícola de l’Anella Verda va resultar especialment afectat per la ventada de desembre de 2014. Entre boscos públics, finques privades, camins i torrents, el vent va fer caure uns 120.000 arbres. Dins de les finques de titularitat pública, la més afectada va ser la de Can Bonvilar (35.000 exemplars perduts), seguida d’altres com Mossèn Homs (prop de 5.000) i Can Casanovas (més de 1.800).

L’Ajuntament de Terrassa va fer un conjunt d’actuacions d’urgència amb recursos propis i va convocar un concurs públic per a la retirada d’exemplars que van afectar diferents finques públiques i privades, camins i rieres. La majoria van ser pins blancs de gran alçada i diàmetre, juntament amb pins pinyers, roures i alzines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa