MónTerrassa
Terrassa reparteix 1.850 cubells d’orgànica als alumnes de 6è i 1r d’ESO
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa repartirà 1.850 cubells d’orgànica entre l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO per fomentar la separació correcta en origen de la matèria orgànica i el procés del compostatge entre els escolars. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Terrassa se suma a la Setmana Internacional del Compost, que se celebra aquests dies amb el lema ‘El compost: Per a la regeneració del sòl’. La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha visitat avui l’escola Font de l’Alba per fer entrega del material.

Així doncs, 1.850 alumnes de 24 centres educatius de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST) rebran al llarg d’aquesta setmana un cubell de matèria orgànica, un lot de bosses compostables i un tríptic informatiu de la campanya ‘Si es menja… a l’orgànica!’. Les escoles participants són: Delta, Lumen, Cingle, El Vallès, Santa Teresa de Jesús, Institut Ègara, Font de l’Alba, la Nova Electra, Mare de Déu del Carme, Joaquima de Vedruna, Ramon Pont, Ponent, Isaac Peral, Maria Auxiliadora, Petit Estel La Nova, Vedruna Vall, Rosella, La Roda, França, Creixen, Serra de l’Obac, Col·legi Martí, Sagrat Cor i l’Escola Tecnos.

Un dels objectius d’aquesta actuació és que els joves assumeixin la importància de separar les restes de menjar per contribuir a millorar les xifres de recollida selectiva de residus orgànics; evitar que aquests s’aboquin al contenidor gris de resta i reduir la presència de residus no orgànics en el contenidor marró. Melgares ha explicat que “amb aquesta campanya volem que els nens i nenes s’impliquin perquè seran els adults del futur. Els hem demanat que ens ajudin en aquesta tasca perquè traslladin a casa seva la importància que té reciclar per viure en un món millor”.

Convertir els residus en un recurs

El material cedit servirà per treballar amb l’alumnat sobre com convertir el residu orgànic en un recurs, ja que hi ha centres que, a més, tenen un hort escolar i fan autocompostatge. Aquesta fracció de residu municipal ocupa poc espai i es caracteritza per tenir una elevada densitat, humitat, matèria orgànica i nitrogen orgànic. El compost aporta una matèria orgànica que beneficia la regeneració del sòl i dona lloc a cultius més sans i rics en nutrients.

Més de 9.000 tones de matèria orgànica

Aquesta actuació s’emmarca dins les accions que impulsa l’Ajuntament per millorar la qualitat i la quantitat de la separació en origen dels residus per augmentar, així, les taxes de reciclatge i complir amb els objectius fixats per la Unió Europea, que és reciclar el 60% dels residus municipals l’any 2030. L’any passat es van recollir a Terrassa un total de 9.804 tones de matèria orgànica, i cada persona va generar 43 kg/habitant/any, unes xifres que han millorat respecte al 2020, segons l’Observatori de Residus del Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa