MónTerrassa
Terrassa renova el títol de Ciutat Creativa de Cinema de la Unesco
  • CA

Terrassa respira cinema. Ens ho hem de creure. Perquè és veritat i perquè des de fora ens ho reconeixen. Terrassa era Ciutat Creativa de Cinema de la Unesco. I ho torna a ser. S’ha renovat per un període de quatre anys més, una demostració que les coses, ara per ara, es fab ben fetes. La capital egareca té un nom en l’àmbit mundial del cinema, i tècnics de l’Ajuntament participen activament en trobades arreu del planeta, per explicar què es fa aquí, per descobrir noves opcions i per ajudar a altres ciutats. Una feina que potser passa desapercebuda per a la majoria de la ciutadania, oerò que és una realitat. I que fa que places i carrers siguin un gran plató, com ho és el Parc Audiovisual de Catalunya.

Una feina excel·lent

El Comitè avaluador qualifica amb un excel·lent la feina feta en els darrers a anys i remarca, específicament, la capacitat de lideratge i l’activitat desenvolupada com a coordinadora de la Xarxa de Ciutats Creatives del Cinema. Sense oblidar tres eixos estratègics de la Terrassa Unesco City of Film: ciutadania, educació i innovació/indústria. El novembre de 2021, la ciutat va presentar el seu informe quadriennal
d’activitats

Les paraules de l’alcalde Ballart

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, considera que «la renovació d’aquesta distinció suposa un reconeixement a la feina feta durant aquests darrers anys per situar la creativitat lligada al cinema i al sector de l’audiovisual en el centre de les nostres polítiques. A més, també suposa una gran responsabilitat que ens anima a seguir apostant per un sector estratègic i de futur que ens ajudi a situar Terrassa com a referent de la indústria cinematogràfica i audiovisual».

Jordi Ballart afegeix: «Terrassa continua treballant per avançar i millorar potenciant i compartint valors com la creativitat, la sostenibilitat, la col·laboració o la solidaritat, molt presents en el nostre dia a dia i que formen part essencial d’una institució com la Unesco”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa