MónTerrassa
Terrassa recupera les activitats presencials per a la 30a Setmana del Medi Ambient
  • CA

“Celebrar els 30 anys de la Setmana del Medi Ambient a Terrassa és un fet important, perquè vivim en un context d’emergència climàtica. Cal apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania per fomentar hàbits de consum sostenible, fomentar l’estalvi d’energia i apostar per la preservació de la biodiversitat”, ha manifestat el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, en l’acte de presentació de la nova edició. El regidor s’ha mostrat satisfet per l’èxit creixent que té la Setmana, i ha recordat que en aquestes tres dècades s’han organitzat prop de 350 activitats i hi han participat més de 300 mil persones.

Tindrà lloc del 31 de maig al 6 de juny, i enguany porta com a lema “Canvi climàtic: reducció dels plàstics d’un sol ús”, una temàtica que “és de molta actualitat, ja que a partir del juliol entraran en vigor les restriccions en la utilització d’aquests tipus de productes”. Taps, envasos, coberts, palletes, plats, etc, són alguns dels elements de plàstic que s’han de deixar de consumir o fer-ne un ús raonable. Per sensibilitzar sobre aquesta problemàtica i conscienciar sobre la “necessitat d’apostar per una economia més sostenible, cooperativa i inclusiva”, s’han programat 11 activitats. “La ciutadania i els municipis tenim un paper clau en la reducció del plàstic i en la promoció d’una correcta recollida i reciclatge”, ha subratllat Caballero.

A diferència de l’any passat, en què la pandèmia va obligar a dissenyar una programació exclusivament virtual, en aquesta edició s’han inclòs majoritàriamenrt activitats presencials (cinema, tallers, itineraris, una jornada de neteja…), però també webinars que tractaran de quina manera podem viure sense plàstics, què és l’autoconsum d’energia fotovoltaica i què en fem dels residus generats a la comarca del Vallès Occidental. Tanmateix, la celebració de la Festa de Medi Ambient ha estat suspesa per segon any consecutiu per les restriccions del Covid 19 encara vigents. 

Programa d’activitats de la 30ª Setmana del Medi Ambient

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa