MónTerrassa
Terrassa realitza més de 3.700 testos serològics per detectar asimptomàtics
  • CA

Aquest dimarts han començat a fer-se els més de 3.700 testos serològics a col·lectius determinats de Terrassa. El Consorci Sanitari de Terrassa ha habilitat un espai a l’aparcament de l’Hospital per tal de no interferir en l’activitat diària del centre ni dels CAP. Els testos formen part d’una campanya per detectar possibles casos d’infecció de Covid-19 en persones asimptomàtiques i que poden suposar una dispersió del virus entre la comunitat.

Aquestes proves però van destinades només a persones que per la seva condició o pel desenvolupament de la seva activitat, poden ser vulnerables o estar exposats al contagi de la Covid-19. És a dir, van orientades sobretot a persones amb contacte amb joves o persones grans o vulnerables, com entrenadors, monitors, educadors, personal de suport als centres especials de treball o entitats que treballen amb persones amb capacitats diverses; així com al personal del SAD.

Aquesta informació serà de gran utilitat tant per conèixer les persones que poden haver generat anticossos com, sobretot per detectar possibles casos d’infecció asimptomàtics i que poden suposar una dispersió del viurs entre la comunitat. En funció del resultat del test serològic, que s’obtindrà en 10 minuts, els mateixos professionals sanitaris del Consorci Sanitari de Terrassa determinaran la necessitat de realitzar una prova PCR en el mateix moment per confirmar el resultat.

És una acció impulsada de manera conjunta entre l’Ajuntament de Terrasa, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa. I la campanya s’ha pogut organitzar gràcies a la donació dels 3.760 tests serològics donats a l’Ajuntament de Terrassa per part de l’empresa Hands Biomed-Skymedic. El sistema per poder accedir a la prova és mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, després de la carta informativa que entitats i associacions han rebut amb la informació per acollir-se a fer les proves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa