MónTerrassa
Terrassa prepara un Nadal de “retrobada” més present a tots els barris
  • CA

S’acosta ja el Nadal, i Terrassa es prepara aquest any per convertir-lo en una “gran festa de ciutat”, amb una aposta per ser més present a tots els districtes. Un Nadal que ha de ser “un moment retrobada”, com ha subratllat l’alcalde Jordi Ballart, amb l’esperança que en aquest 2021 es puguin recuperar les “reunions familiars i d’amistats, i moltes de les activitats al carrer”.

Sempre amb un ull a l’evolució de la situació sanitària i a les noves restriccions que puguin aparèixer (i que podrien fer alterar bona part de la programació prevista), l’Ajuntament ha plantejat diferents accions -algunes que es faran per primera vegada- sota uns eixos estratègics que volen que defineixin els futurs Nadals a la ciutat: participació ciutadana, solidaritat, intergeneracionalitat, equilibri territorial, reactivació econòmica, consum responsable i, sobretot, sentiment d’orgull i pertinença.

Per aquest motiu, una de les grans prioritats ha estat -i vol ser encara més- la implicació del teixit associatiu de la ciutat per fer del Nadal a Terrassa, no només “una gran oportunitat de projecció exterior de la ciutat” sinó també “de projecció interior, de portes cap endins, de fer que els terrassencs es quedin a la ciutat per viure-la d’una manera més dinàmica, creativa i participativa”. El Nadal vol ser una “festa per tothom, que a més de tradició, fomenti valors de pau, solidaritat i generositat”.

Encara amb algunes activitats per tancar -perquè el programa està “viu” i suma cada dia noves entitats-, sí que han transcendit algunes novetats, potser la més destacada és l’aparició d’un nou Mercat d’Art i Disseny, però també l’expansió del Saló Juguem+ a diferents places públiques de la ciutat. S’ampliaran els circuits del Trenet de Nadal, hi haurà il·luminacions i elements decoratius especials a tots els districtes, i si la pandèmia ho permet, es recuperarà la Festa de Cap d’Any, entre d’altres.

Ballart ha recalcat que la campanya nadalenca d’enguany ha tingut molt present la seva vessant “més inclusiva i més accessible, que faciliti la relació entre persones de diferents generacions, amb especial atenció a les persones grans i més vulnerables”, sempre “arribant al màxim de territori possible i de la forma més directa”. Així doncs, el Nadal a Terrassa vol ser molt més que comerços i cultura. Vol anar més enllà, vol més implicació d’àmbits en què normalment, per tradició, quedaven fora de l’esperit, com entitats esportives o col·lectius socials. I vol ser molt més que un formiguer de gent passejant pel Centre, vol que tota la ciutat, tots els districtes, “Visquin Terrassa per Nadal”, com resa el lema d’aquest 2021.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a novembre 23, 2021 | 09:37
    Joan novembre 23, 2021 | 09:37
    Molt bé. Això és el que s'ha de fer. no concentrar tota la oferta de l'Ajuntament al Centre, com sempre. Aquest és el camí correcte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa