MónTerrassa
Tot i més del Carnestoltes de Terrassa 2019

Terrassa celebra aquest cap de setmana una nova edició del Carnestoltes, la 42a des de la restauració d’aquesta festa. El gruix del programa d’activitats, que organitza la Confraria de la Mascarada en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, es va iiniciar ahir dijous amb la festa de Dijous Gras al Parc de Sant Jordi.

Avui, recorreran els carrers del Centre les més de 40 rues organitzades per escoles i llars d’infants, que ho faran durant el matí (majoritàriament entre 10.30h i 12h) o per la tarda (entre 15h i 17h). Per aquest motiu, la Policia Municipal desplegarà un important dispositiu d’agents per garantir la seguretat dels centenars de nens i nenes que sortiran al carrer. Aquestes rues comportaran talls puntuals de trànsit al llarg del seu recorregut i el cos de Policia Municipal ha modificat els horaris i reforçat el nombre d’agents disponibles. Una actuació que es repetirà durant el cap de setmana per tal de regular el trànsit i cobrir la vigilància i la seguretat d’aquesta edició del Carnestoltes.

Podeu trobar més informació de les rues escolars al web https://www.terrassa.cat/rues-de-carnestoltes-d-escoles-llars-d-infants-i-esplais

La rua de Carnestoltes de dissabte, en la que prendran part 26 comparses, sortirà a les 17.45 h de l’Estació del Nord, i finalitzarà a l’alçada del carrer del Forn, passant abans pel Raval de Montserrat, on l’alcalde, Alfredo Vega; acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado; i d’altres membres de la Corporació Local; rebrà Ses Majestats del Carnestoltes “el Rei Boignestoltes V i la Reina Bojavasonada”, al balcó de l’Ajuntament de Terrassa (Raval de Montserrat, 14-16), i els hi lliurarà les claus de la ciutat. A aquesta hora està prevista l’arribada de la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 42è Carnestoltes de Terrassa, “Arte and Dance”.

Prèviament, Sergi Cebrián Pujol, dos cops subcampió del món de Tir amb Arc, llegirà el pregó del XLII Carnestoltes de Terrassa. A més del dispositiu especial de la Policia Municipal, els serveis d’Eco Equip han activat un operatiu especial de neteja de carrers i a la zona del recinte firal on se celebrarà el ball de màscares. En aquest link trobareu el recorregut oficial de la rua de dissabte. https://goo.gl/mKyJRk Diumenge, a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil, en la que hi participaran 24 comparses. La desfilada s’iniciarà a la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel carrer Iscle Soler, Unió, el carrer Major, la Plaça Vella, el carrer de l’Església, carrer del Portal Nou i Miquel Casas. En aquest cas, el dispositiu policial comptarà, a més, amb una desena d’agents. En aquest link trobareu el recorregut oficial de la rua infantil. https://goo.gl/AcDFi4

Rua comunitària de les escoles del Districte 2

Destaca també, per l’alta participació que aplega, la Rua comunitària de les escoles al Districte 2 que s’organitza divendres, a les 11.30 h, a l’espai de l’antic Mercadal del barri de Montserrat. L’alumnat de les escoles Les Arenes, Roser Capdevila, Mare de Déu de Montserrat, Salvador Vinyals, i de l’Esplai Tremola, sortiran des dels seus centres fent una rua amb animació pròpia per confluir a la cruïlla de l’avinguda de Madrid amb la de les nacions Unides. Des d’allà faran l’últim tram plegats i arribaran, cap a les 11.15 h, a l’espai de l’Antic Mercadal de Montserrat, on els i les esperarà el grup d’animació Coloraines Band per celebrar una petita festa.

Afectacions del trànsit durant les grans cercaviles

Les rues del cap de setmana provocaran afectacions al trànsit rodat, amb talls puntuals de circulació en diferents carrers, que també obliga a modificar els itineraris de les diverses línies d’autobusos urbans. Dissabte, entre les 16 i les 23h s’anul·laran 13 parades d’autobus del centre i funcionarà una de nova a la carretera de Martorell, entre la Rambla i el carrer d’Arquímedes.

Rua Carnestoltes. Dissabte, 2 de març

• De les 16h a les 19h: tall del passeig del 22 de Juliol, entre la plaça de la Bicicleta (crta.de Rellinars) i la plaça de l’Estació del Nord.

Trobareu el recorregut en aquest enllaç: https://goo.gl/mPm2aX

• De 17 h a 23 h: Rambla d’Ègara entre Doré i el carrer Galileu, s’habilitarà parada provisional del carrer Columel·la. Afectarà a les línies d’autobús 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 ,9 que es desviaran per la carretera de Martorell, Av. Àngel Sallent i passeig 22 de juliol i Av. Josep Tarradellas i Av. Abat Marcet. Les línies 7 i H es desviaran per Av. Abat Marcet i Av. Jaume I.

Trobareu el recorregut en aquest enllaç: https://goo.gl/Dq7sho

Rua Infantil Carnestoltes. Diumenge, 3 de març

• Afectació en autobusos: les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 i 9, que habitualment circulen per la rambla d’Ègara, són les que es veuran afectades. Entre les 8 i les 13.30h es desviaran per l’Avinguda Àngel Sallent, i el carrer Galileu segons la línia

Trobareu el recorregut en aquest enllaç: https://goo.gl/j2Ew2U

Trobareu aquests plànols al web http://www.terrassa.cat/ca/transit.

Podeu consultar el mapa continu de trànsit que l’Ajuntament de Terrassa ofereix en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa