L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’empresa pública Eco-Equip, responsable de la neteja viària i la recollida de residus, està treballant amb un nou sistema de neteja dels carrers amb aigualejadora i aigua a pressió, per tal de reforçar el servei i millorar els resultats. De moment, la neteja es fa amb una cuba d’aigua, un vehicle que porten tres operaris per fer la neteja mitjançant aigua a pressió a carrers, calçades i places que disposin de paviment dur.

El servei es realitza en el torn de nit, entre les 21 h i les 4 h, de dilluns a divendres, amb un vehicle que disposa d’una cuba amb capacitat per a 8.000 litres i una mànega. L’aigua arrossega la brutícia de la via pública i també la que hi ha sota els vehicles estacionats utilitzant un cabal d’aigua a pressió. Aquestes tasques es realitzen en el torn de nit per evitar molèsties als veïns i no perjudicar el trànsit. Els recorreguts passen per avingudes i altres carrers amb doble carril.

Cal tenir en compte que aquest servei es veurà limitat quan baixin les temperatures, per tal d’evitar la creació de gel a la calçada. D’altra banda, Eco-Equip continua realitzant el servei de neteja amb aigua a pressió, amb dos vehicles que compten amb els equips adequats, per actuar de forma específica en la neteja exterior dels contenidors i dels seus entorns.

Nou comentari