MónTerrassa
Terrassa planta un total de 2.500 arbres en diversos espais de la ciutat
  • CA
Plantació de dos milers d'arbres per diversos espais de la ciutat
Plantació de dos milers d’arbres per diversos espais de la ciutat | Raúl Ibañez

!--akiadsense-->

L’Ajuntament ha iniciat aquest mes de desembre la plantació de 2.500 arbres en diferents punts de la ciutat, en una actuació que durarà fins a finals d’any. Es tracta de diversos terrenys qualificats de futurs parcs i equipaments, tots ells sense un ús definit en aquest moment o pendents d’urbanització. Segons explica el regidor Manteniment urbà, Parcs i Jardins, Raúl Ibáñez, “amb aquesta iniciativa el Govern municipal dona compliment a un dels compromisos del programa de govern, que contemplava la necessita de guanyar espai per a la naturalesa i el verd dins la ciutat amb la plantació de nous arbres”.

Aquesta actuació permetrà consolidar zones verdes i endreçar algunes reserves de terrenys per futurs equipaments, guanyant així massa arbòria i millorant la qualitat de l’aire a la ciutat. La plantació d’arbrat es durà a terme en un total de vuit zones:

– c/ de Joaquim Vayreda (Camp del Roure)

– c/ de Pablo Iglesias amb la ronda de Ponent

– c/ d’Icària, al costat de l’Institut Les Aimerigues

– c/ de la Tramuntana amb el c/ de Gregal (al costat de l’Hort comunitari Can Tusell)

– c/ de Caterina Albert amb el passeig de Lola Anglada

– c/ d’Ibánez de Aldecoa amb el c/ de Tàrrega

– c/ d’Ibánez de Aldecoa amb el c/ d’Olot

– Polígon Industrial de Can Petit

Arbres d’especies forestals autòctones

En tots els casos, es plantaran arbres d’espècies forestals autòctones per tal de millorar el seu hàbitat i augmentar la biodiversitat en els espais escollits. Aquestes plantacions en format forestal (arbres de mida petita de fins un màxim de 40 cm d’altura) són habituals en les repoblacions, de tal manera que es compta que poden arribar a reeixir la meitat dels arbres plantats, ja que no es regaran i serà l’evolució del temps la que permetrà o no el seu arrelament. És per aquest motiu que els arbres es planten en un arc de 4 x 4 metres comptant amb aquestes possibles baixes.

Cadascun dels arbres portarà un protector contra possibles agressions per part d’animals i té el terra immediat protegit amb una manta orgànica per evitar la crescuda d’arbres que dificulti el creixement dels planters. L’empresa adjudicatària del projecte és Massoni, SL.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa