MónTerrassa
Terrassa té un pla per lluitar contra el risc de sequera extrema

Terrassa té un pla per lluitar contra el risc de sequera extrema, una situació que en les nostres contrades sembla cada cop més a prop. I la pluja no apareix al mapes a curt termini. Tot està sec.

El Pla Municipal d’Emergència en Situacions de Sequera a Terrassa (PE) determina i planifica en detall totes les mesures que cal emprendre davant de cada escenari d’avís (prealerta, alerta, excepcionalitat i emergència) que decreti l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), un document que anirà al ple municipal del mes de març.

Un total de 56 mesures per reduir, de manera gradual, el consum d’aigua a Terrassa

En el cas de Terrassa, hi ha un total de 56 mesures per reduir, de manera gradual, el consum d’aigua, que són aplicables segons l’estat de sequera, que defineix l’ACA: normalitat (blau); prealerta (verd); alerta (groc); excepcionalitat (taronja) i emergència (vermell).

L’aigua de la ciutat prové en un 80% del riu Llobregat dels embassaments de la conca d’aquest riu com són el de la Baells, la Llosa del Cavall i el de Sant Ponç, i la resta, s’agafa principalment d’una xarxa de pous i mines de Terrassa.

Entrada a l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica en el sistema Ter-Llobregat

La Generalitat de Catalunya va declarar el 6 de març l’entrada a l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica en el sistema Ter Llobregat, al qual pertany Terrassa. Els seus embassaments estaven per sota del 30%.

Es prohibeix el reg de zones verdes (només es permet l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores); la neteja de carrers amb aigua potable i es redueix la dotació passant dels 250 litres/hab/dia que contemplava l’escenari d’alerta als 230 que contempla l’actual d’excepcionalitat. Per aquest motiu és important fer un bon ús de l’aigua, utilitzar-la amb responsabilitat i amb criteris de sostenibilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa