MónTerrassa
Terrassa no cobrarà la taxa de terrasses als bars i restaurants durant el 2021
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa bonificarà el 100% de la taxa de terrasses als bars i restaurants de la ciutat durant tot el 2021. Arran de la segona onada de la covid-19, el consistori i el Gremi Empresarial d’Hostaleria i Restauració han acordat prorrogar una mesura que ja s’està aplicant aquest 2020 i que pretén facilitar el futur dels 850 establiments que hi ha a la ciutat, segons ha destacat aquest divendres l’alcalde, Jordi Ballart. A banda, les dues parts han signat un conveni de col·laboració en què l’Ajuntament es compromet a crear una borsa de treball amb persones a l’atur per repartir menjar a domicili. La borsa la centralitzarà Foment de Terrassa i hi podran acc

“Ens hem de cuidar, però també hem de cuidar els bars, restaurants i comerços perquè, sense ells, no hi ha futur a la ciutat”, ha remarcat l’alcalde en roda de premsa després de reunir-se amb el Gremi Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Terrassa. Després de les restriccions aprovades per la Generalitat que han entrat en vigor aquest divendres, Ballart ha destacat que l’Ajuntament farà un “esforç considerable” per donar suport fiscal als empresaris.

En aquest sentit, ha apuntat que, a banda d’exonenar-los de la taxa de terrasses, està previst bonificar la taxa de residus entre un 20 i un 75% durant el 2021. Una mesura que també s’aplicarà a la resta de comerços i negocis de la ciutat.

Pel que fa al conveni signat entre l’Ajuntament i el Gremi, es preveu desplegar una campanya de comunicació per potenciar el consum als establiments de la ciutat, bé sigui amb recollida als bars i restaurants o amb enviament a domicili. Finalment, el consistori es compromet a reforçar l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) per ajudar els empresaris a demanar les ajudes econòmiques anunciades per la Generalitat.

El president del Gremi, Xavier Gómez, ha aplaudit el suport municipal, mentre ha fet una crida a la ciutadania a “prendre consciència” de la crisi sanitària i econòmica. “Cal no fer ‘botellon’ i mantenir al màxim els grups bombolla”, ha pregat Gómez, que ha demanat empatia als egarencs cap a l’empresariat de la ciutat.

Segons un primer càlcul del Gremi, un 75% dels establiments estan oberts oferint menjar per emportar o bé servei a domicili, motiu pel qual Gómez ha fet una crida a mantenir el consum de proximitat. “Si us plau, penseu en nosaltres, perquè encara han de venir temps molt dolents”, ha afegit, tot assegurant que el sector “se’n sortirà”.

D’altra banda, Gómez s’ha mostrat especialment crític amb el suport de l’estat espanyol, que considera insuficient. “Som un sector molt afectat per aquesta nova fallida del país i necessitem ajuda”, ha assegurat, mentre ha lamentat que amb el format actual dels ERTOs “no n’hi ha prou”. Més enllà de les ajudes laborals, Gómez ha subratllat que els restauradors necessiten subvencions directes per afrontar la crisi econòmica derivada de la covid-19.

Ballart demana al Govern mantenir oberts els centres d’estètica

D’altra banda, l’alcalde de Terrassa ha enviat una carta al vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, per demanar que els centres d’estètica puguin seguir oberts els propers 15 dies, quedant exempts de les restriccions aprovades per frenar la covid-19. Ballart sosté que són negocis que “han demostrat que poden garantir totes les mesures d’higiene i seguretat” i demana que se’ls tingui en la mateixa consideració que les perruqueries, les quals sí que continuen obertes. A Terrassa hi ha 620 negocis relacionats amb l’estètica, 379 dels quals són perruqueries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa