MónTerrassa
Terrassa lluitarà contra la lgtbifòbia i dona suport a la diversitat

La Junta de Portaveus dels grups municipas ha aprovat:

Reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI+, treballant de manera transversal i interseccional, i de la mà de les polítiques de gènere.

Revisar i formular tots els impresos i formularis de caràcter sexista i/o binari, així com reivindicar al Registre civil la no limitació de la llibertat que impideix el registre de les families homoparentals/ homomarentals o el canvi de nom de les persones trans*.

Commemorar els dies de visibilitat del col·lectiu LGTBI+ amb la hissada de la bandera dels diferents col·lectius, en resposta a la petició de l’associació LGTB Terrassa.

Demanar al servei de trànsit la descentralització a Terrassa del servei de trànsit que atén a les persones TRANS*.

Conscienciar i fomentar a la societat terrassenca de la diversitat LGBTI+.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER SEGUIR LLUITANT CONTRA LA LGTBIFÒBIA I PER CONSCIENCIAR SOBRE LA DIVERSITAT SEXUAL A TERRASSA

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El dies 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i el 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia son dues jornades que encara ens recorden que cal reivindicar i seguir lluitant per la igualtat de totes les persones, independentment del seu sexe biològic, rol de gènere, orientació o identitat sexual. Són reivindicacions encara necessàries en una societat on coexisteix la heteronormativitat que, en definitiva, provoca discriminació, desigualtat, rebuig, exclusió i fins i tot agressions físiques o verbals, i que poden arribar a ser mortals. Fins el 1990 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no va retirar l’homosexualitat del llistat de malalties mentals, i en els darrers anys no hem deixat d’assistir a expressions, agressions i discursos d’odi contra persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals o intersexuals. Parlem d’accions físiques o a través de les xarxes socials, que també s’han convertit en un espai on l’odi s’expressa amb impunitat i amb una violència molt preocupant. En un moment com l’actual, en procés de sortida d’una crisi sanitària de tres mesos per la Covid-19, hem de tenir molt en compte que durant el temps de confinament ha calgut mantenir uns serveis públics adreçats a les necessitats de les persones LGTBI, amb unes necessitats molt específiques. El mateix fet d’haver de parlar de persones LGTBI ja demostra que seguim necessitant una “etiqueta” per referir-nos a persones que no conviuen amb una situació d’igualtat total amb les persones heterosexuals. La societat ha anat avançant en aquest tema, però la realitat no és encara tan bona com ens podria semblar. En els darrers temps també hem assistit al creixement d’una extrema dreta que ha revifat el seu discurs masclista i LGTBIfòbic. A la mateixa ciutat de Terrassa hem viscut diversos episodis de lgtbifòbia amb pintades, insults i fins i tot agressions. A Terrassa comptem amb el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) on s’acompanya persones i familiars del col·lectiu LGTBI. En el darrer any, l’Ajuntament ha incrementat els serveis a nivell tècnic i, també atenent a persones de municipis com Matadepera, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls, Rellinars i Castellbisbal. Integrar la diversitat sexual i de gènere en la població és sinònim d’obertura i progrés per a tota la societat. Els valors de la igualtat i l’equitat social són un indicador de salut en societats democràtiques. Per tots aquests motius, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa proposa l’adopció dels següents acords:

Nou comentari

Comparteix