La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha fet un repàs a la comissió informativa Cicles de la Vida de l’Ajuntament de Terrassa, de les diverses novetats en aquest àmbit a la nostra ciutat. El principal missatge que s’ha volgut traslladar a la ciutadania ha tornat a ser de tranquil·litat davant la pandèmia de Covid i la seva afectació als centres educatius, “les escoles són segures”, ha repetit.

Ha estat una asseveració que ha anat dedicada especialment a aquelles famílies que no estan duent els nens i nenes a les escoles. I és que l’absentisme escolar és ara mateix una de les principals preocupacions del govern municipal. “Hi ha hagut un augment d’absentisme arran de la Covid, i per això no ens cansarem de repetir que les escoles són segures. Volem recordar que sempre que un nen ha donat positiu és perquè té un familiar adult directe que també ho és. Fins i tot, això es compleix en la gran majoria de casos de nens de la mateixa classe que han donat positiu en un temps similar”, ha apuntat. “Els infants han d’anar a l’escola, no pot ser que després de mig any sense poder anar-hi, ara tampoc hi vagin”, ha recalcat Ciurana.

Per intentar reduir aquesta xacra, des de la Generalitat s’han doblat els recursos personals de la figura del “promotor gitano”, un col·lectiu especialment sensible en aquesta problemàtica, també a Terrassa. Des de l’Ajuntament, s’afirma que actualment s’ha passat d’un a dos “promotors” que realitzen tasques d’assessorament i acompanyament, també d’informadors o mediadors entre la comunitat gitana i els centres escolars. Ciurana també ha assenyalat que a part dels promotors, des de Serveis Socials també s’està treballant per intentar reduir el % d’absentisme. En aquest mateix sentit, el regidor socialista Carlos Lázaro ha demanat més insistència i “intervenció directa” dels Serveis Socials, ja que s’han detectat casos en què la no presència del nen o nena a l’escola “no és justificable”.

Nou comentari