MónTerrassa
Terrassa lidera la nova Associació de Municipis per l’Energia Pública
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat del regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, i la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, han presentat l’inici del procès per constituir l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), que lidera Terrassa i que ja compta amb més de 40 municipis que han signat el protocol d’intencions de l’entitat, que contempla crear una xarxa de municipis i entitats compromesos amb la gestió pública de l’energia.

L’AMEP és una associació que vol impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic més just, democràtic i sostenible.

Què és l’Amep?

Són les sigles de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, una entitat que vol impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic més just, democràtic i sostenible. També vol assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

Per què ara?

Europa ha aprovat un paquet normatiu per regular la transició energètica que vol donar un paper actiu a la ciutadania, i que preveu nous objectius de reducció de CO2 pels anys 2030 i 2050. Actualment s’està transposant i desenvolupant aquesta normativa a l’estat, i el mon local ha de poder intervenir en la nova regulació que ens afectarà i determinarà el nou model energètic.

Què farà l’AMEP?

ç Treballar plegats i intercanviar coneixements i experiències.

 Promoure relacions i col·laboracions entre municipis.  Donar suport als municipis, associats o no.

 Interactuar conjuntament amb administracions i altres organitzacions.

Quans municipis en formaran part?

Un total de 47 municipis i 2 entitats de Catalunya ja s’han adherit a la iniciativa, mitjançant la signatura d’un Protocol que regula el marc de col·laboració que donarà pas a la constitució de l’AMEP. Aquesta entitat està oberta a la incorporació de nous municipis, noves entitats públiques, sectors acadèmics i societat civil organitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa