Treballs a l’antiga escola Germans Amat
Treballs a l’antiga escola Germans Amat | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa està duent a terme aquest estiu diferents obres de manteniment dels centres educatius públics, aprofitant les vacances escolars. Moltes de les actuacions, que enguany comportaran una inversió de més de 820.000 €, es concentren durant els mesos de juliol i agost.

Entre altres actuacions, aquest estiu s’està treballant a l’antiga escola Germans Amat per adequar-la als seus nous usos. Després de dècades com a escola i, posteriorment, acollir provisionalment l’Institut Les Aimerigues, l’equipament és actualment de titularitat municipal. Un dels edificis acull des del curs passat una Aula Integral de Suport (AIS). Les AIS són un recurs educatiu i terapèutic del Departament d’Educació que té com a objectiu proporcionar, de forma temporal, una atenció integral i intensiva.

L’AIS de Terrassa atén alumnat de tercer cicle de primària i primer d’ESO amb necessitats educatives especials associades a trastorns mentals greus. Per tal d’adequar l’edifici als seus nous usos, l’Ajuntament hi està duent a terme reformes dels espais interiors i altres actuacions, com ara la sectorització de l’alarma, calefacció i una primera actuació al pati. Després de l’estiu es començaran a canviar finestres, i també es faran obres d’adequació d’espais per acollir al mateix edifici la Fundació MAIN, que desenvolupa a Terrassa des de fa anys altres serveis i recursos socioeducatius com ara la Unitat d’Escolarització Compartida o el programa MAPA, similar a les AIS però adreçat a joves de segon cicle d’ESO.

També s’està treballant actualment a les escoles bressol municipals per instal·lar-hi aire condicionat als dormitoris i sistemes de seguretat per a la realització de tasques de manteniment a les cobertes. Altres intervencions destacades pel 2019 són la instal·lació de calderes a quatre escoles i la implantació del sistema de telegestió de calderes a onze centres, entre altres.

Finançament de les obres

En total, la inversió municipal en manteniment de centres educatius públics pujarà enguany a 822.762 €. Aquesta xifra inclou el pressupost anual de manteniment ordinari (380.562 €), un conjunt de partides del pressupost municipal d’inversions per valor de 150.000 €, una subvenció de la Diputació de Barcelona de 50.000 € i les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) a executar el 2019, part de les quals van ser aprovades l’any passat. Les IFS són inversions realitzades amb excedents de tresoreria de l’exercici anterior, que permeten ampliar el ventall d’actuacions de millora dels centres en incorporar obres que inicialment no estaven previstes.

Per raons tècniques, algunes IFS s’aproven i executen el mateix any i altres s’executen l’any següent. Així, de la mateixa manera que part de les obres d’enguany es corresponen a inversions aprovades l’any passat, l’any vinent es duran a terme part de les IFS aprovades enguany. Així, a l’AIS es duran a terme el 2020 diferents actuacions, de major envergadura que les actuals, com ara la reforma dels lavabos, substitució de finestres, reforma del pati i millores en seguretat.

On es fan les obres?

Escola Bisbat d’Ègara: Pintura (18.000 €)

AIS (Antiga escola Germans Amat): Reforma d’espais interiors i sectoritzacio de l’alarma (9.600 €)

EB Soleia: Construcció d’un mur i substitució de la tanca perimetral (3.600 €)

President Salvans i Marià Galí: Diverses actuacions de paleta entre les que destaquen el repàs dels murs exteriors i interiors i la substitució de la porta principal de l’escola President Salvans; i la instal·lació de reg i reparacions al pati del Marià Galí (12.000 €)

Escola Municipal de Música – Conservatori: Substitució de la centraleta telefònica (13.742,51 €)

EB Tabalet: Reforma del terrat amb nova impermeabilització i tapar la rampa final del pati (30.700 €)

EB Tabalet i EB Moisès: Substitució del paviment del menjador (11.000 €)

EB Ginesta: Construcció d’un nou mur de contenció (11.800 €)

Diversos: Substitució de calderes a les escoles de primària La Roda i Ramón y Cajal, al Centre de Formació d’Adults Anna Murià i a l’Escola Municipal d’Educació Especial FATIMA. (116.000 €)

Diversos: Instal·lació d’aire condicionat als dormitoris de 10 escoles bressol municipals (39.000 €)

Diversos: Implantació del sistema de telegestió de les calderes a 11 centres (118.500 €)

Diversos: Instal·lació de sistemes de seguretat per a realitzar el manteniment de les cobertes de les escoles bressol (64.700€)

EB L’Esquitx: Substitució de les taules de canvi (19.965 €)

Nou comentari