MónTerrassa
Terrassa inverteix 1,1 milions d’euros en millores als centres educatius públics

Els centres educatius públics de Terrassa aprofiten l’estiu per fer millores. L’Ajuntament de Terrassa invertirà aquest 2021 un total de 1.145.676€ en el seu manteniment. Es tracta d’un pressupost sorgit de les inversions ordinàries, així com de 300 mil euros de superàvit. A més d’una subvenció de 300 mil eruos més de la Diputació de Barcelona, en el marc del programa sectorial d’Equipaments Responsables 2030, per realitzar intervencions als centres en dues línies: inversió per a la digitalització i sostenibilitat dels equipaments educatius (179.956,80€) i inversió i projectes per a la millora dels usos socials dels espais (120.457,82€).

La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, i la tinenta d’alcalde, Núria Marín, acompanyades del tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, han visitat aquest dijous l’Escola bressol municipal Coloraines i l’escola La Roda per fer seguiment de les obres que s’hi estan duent a terme. A l’escola bressol s’està adaptant una aula per acollir un nou nivell de lactants, s’està reformant el paviment de la zona de la cuina i s’instal·larà un nou sorral al pati i a l’escola La Roda s’ha renovat tota la instal·lació elèctrica.

Teresa Ciurana ha assegurat que «l’educació és una prioritat del nostre Govern i la reforma i adequació dels centres escolars també forma part de la feina que ens cal fer per lluitar contra la segregació escolar, hem de treballar per la igualtat d’oportunitats i les instal·lacions dels centres públics han d’estar ben equipades. D’aquesta manera, afavorim també l’ús social d’aquests espais de les escoles públiques, perquè l’educació no s’acaba a les 16:30, es fan activitats extraescolars, tenim patis oberts, etc». Núria Marín, de la seva banda, ha afirmat que «aquestes actuacions van alineades amb els objectius del Programa de Govern: gaudir d’equipaments educatius de qualitat, entenent aquests com un recurs per a la igualtat d’oportunitats i garantir la promoció del seu ús social i la creació de nous espais als que promoguin un ús més equitatiu d’aquests».

Les obres més destacades

Les obres vinculades al superàvit es preveu executar-les totes a l’estiu, a excepció de la reforma del mur de tancament entre Fàtima i Pere Viver, la reforma dels lavabos de l’escola Anna Murià i la construcció d’una rampa a l’EBM Espígol. En aquest apartat s’hi troben per exemple la reforma de l’hort de Fàtima (13.600 euros); la reforma dels lavabos Escola adults Anna
Murià (32.490,37€); la reforma de la cuina de l’escola El Pi (24.464,45€); o la reforma dels sorrals de les escoles bressol municipals (Coloraines, Espígol, Giravolt, Moisés, Soleia, Somriures, Tabalet i Vallparadís), amb un pressupost de 38.105,69€.

Pel que fa a les obres associades a la subvenció de la Diputació, es preveu executar-les, la majoria, de setembre a novembre. En les actuacions centrades en la millora de l’eficiència energètica destaca el subministrament de calderes radiadors i termos obsolets a substituir i instal·lar amb mà d’obra pròpia (59 mil euros) i obra de substitució de la caldera del Conservatori (40 mil euros). Quant a actuacions centrades en la millora dels patis escolars i la creació d’espais d’ombra: es farà plantació de vegetació als patis (55.000€); i obra variada de paleteria, instal.lació de pèrgoles i tendals, de mobiliari i de jocs infantils (65.000€).

A banda, s’estan redactant els projectes per a les reformes parcials de l’EBM La Ginesta i el pati de l’escola El Vallès, a càrrec de la partida d’inversions anual del servei, i es preveu que aquestes es puguin executar durant l’exercici 2022. A més de les partides d’inversions, el servei d’Educació disposa de 395.262€ destinats al manteniment ordinari dels equipaments escolars i 150.000€ destinats a les inversions ordinàries.

Visita d’obres als centres educatius municipals | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa