MónTerrassa
Terrassa instal·la 640 contenidors nous de gran capacitat a onze barris
  • CA
Col·locació de les noves bateries de càrrega lateral
Col·locació de les noves bateries de càrrega lateral | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

Eco-Equip, l’empresa municipal que gestiona el servei de recollida de residus a Terrassa, ha iniciat aquest dilluns la implantació de la quarta línia del sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral. Aquesta operació representa la retirada, a 11 barris, de 193 àrees d’aportació del sistema tradicional de càrrega posterior, i la implantació de 126 de noves per a les cinc fraccions (resta, paper i cartró, envasos, orgànica i vidre) amb contenidors de gran capacitat. Aquest model forma part dels compromisos definits en el Pla de prevenció i gestió de residus municipal que contempla, entre d’altres, la millora del servei i el reforç de la inspecció i el control.

Els treballs previs a la col·locació dels nous contenidors comportaran afectacions a alguns espais de zona blava, càrrega i descàrrega i estacionaments perquè s’han de senyalitzar les noves ubicacions, reservar amb tanques els espais previstos, retirar els contenidors vells i instal·lar els nous. En tots els casos, la senyalització dels treballs s’efectuarà 48 hores abans de l’inici. La previsió inicial és que la implantació d’aquesta quarta línia finalitzi el 20 de novembre, tot i que la planificació està supeditada al ritme d’instal·lació i les possibles incidències que puguin sorgir. El servei de Medi Ambient canalitzarà els dubtes dels ciutadans que arribin a través del telèfon del servei d’informació municipal 010. A més, també es podran adreçar consultes referents als canvis de contenidors al mail [email protected].

El nou sistema de recollida lateral es va començar a implantar l’any 2014 i actualment la ciutat ja compta amb un total de 1.730 contenidors de càrrega lateral, als que ara se sumaran 640 contenidors nous. La quarta línia que ara s’implanta permet l’ampliació del sistema de recollida de càrrega lateral a 11 barris més: Roc Blanc, Escola Industrial – Cementiri Vell, Les Fonts, Ègara, Segle XX, Ca n’Anglada, Centre, Can Boada Casc Antic, Torre-sana i Can Palet. La compra, que va ser adjudicada a l’empresa Ros Roca, ha representat per a l’Ajuntament una inversió de gairebé 700.000 euros.

Característiques dels nous contenidors, acreditats com a productes accessibles:

– Alçada de càrrega en el costat per l’usuari: 1200 mm

– En el frontal de la cubeta incorporen relleus per a persones amb discapacitat visual per a distingir les fraccions

– Els contenidors de resta i orgànica disposen de palanca per a persones amb capacitats diverses

– Són contenidors que presenten una major capacitat (de 2.200 a 3.200 litres)

Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa