Tot per Terrassa insta a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, a rectificar i que el deute d’Endesa no sigui assumit per cap administració pública.

En una moció que es presenta avui dijous 12 de setembre en suport a la Llei contra la pobresa energètica (24/2015), Tot per Terrassa demana a la presidència de la Diputació de Barcelona que canviï les seves declaracions on instava a la Generalitat a assumir la part del deute que reclama Endesa. Es van fer el passat 4 de setembre, abans de la reunió amb els ajuntaments. El partit municipalista demana fermesa i que “el deute no sigui finançat des de cap administració pública, sigui quina sigui”.

Entre l’argumentari esgrimit pel partit liderat per Lluïsa Melgares, a la Diputació de Barcelona, hi ha la condonació total del deute, ja que “la no existència d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’empresa, fan que no hi hagi cap imperatiu legal que obligui al pagament d’aquest deute per part de l’administració, ni local, ni autonòmica”.

Respecte la Generalitat, Tot per Terrassa també li demana que lideri la defensa dels drets energètics, especialment dels ciutadans “més vulnerables”.

En la moció també es demana als ajuntaments, i a totes les administracions competents, que utilitzin “les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars o famílies, no permesos per la llei 24/2015”.

Tot per Terrassa també deixa clar un missatge per Endesa i es que “retiri l’amenaça que fa als Ajuntaments a través de la comunicació del mes d’agost i el to amb el que es dirigeix a aquestes administracions, representants legítims de la ciutadania de cada municipi”.

Aquest agost, Endesa va enviar una carta a diferents ajuntaments, entre ells el de Terrassa, on exigia el cobrament del 50% del deute generat per les famílies. Si no es fa efectiu, a partir de l’1 d’octubre amenaça d’iniciar els talls de subministraments a les famílies afectades.

A partir de la recepció de la carta, l’alcalde de Terrassa, al costat del seu govern, va liderar una trobada amb una cinquantena d’ajuntaments afectats que es va fer el 5 de setembre a la ciutat vallesana on es va acordar i aprovar la Declaració de Terrassa.

Nou comentari