MónTerrassa
Terrassa inicia els tràmits per millorar la riera al seu pas per Els Bellots
La riera de Les Arenes al seu pas per Els Bellots
La riera de Les Arenes al seu pas per Els Bellots | G.E.

!--akiadsense-->

Aquest mes de juny s’ha signat digitalment un nou conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el qual permetrà tirar endavant els treballs tècnics de redacció que permetin minimitzar el risc d’inundació a la riera de Les Arenes, al seu pas pel terme municipal de Terrassa, i evitar així el potencial dany a persones i béns. L’acord, que té una vigència fins al 31 de desembre de 2021, preveu destinar conjuntament 23.000 euros per a la redacció del projecte constructiu.

La regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, valora molt positivament “la feina realitzada per la neteja i manteniment de les rieres tan necessària, i, sobre tot, el nou marc d’enteniment amb l’ACA per treballar conjuntament i en la mateixa direcció, de la mà de la Comissió de les Rieres, per assolir nous compromisos per les rieres i torrents de la ciutat de Terrassa i aquest conveni per dignificar aquests espais tan importants i necessaris”.

Es tracta de dos projectes. D’una banda, el que contempla millores puntuals de l’endegament, en el punt situat entre els ponts de Sant Llorenç i de Navarra, del qual l’Ajuntament licitarà la seva redacció. De l’altra, la reparació puntual de l’endegament de la riera, aigües amunt de la rotonda dels Bellots. En aquest cas, el Consistori licitarà la redacció d’una memòria valorada que inclourà obres de reparació de la protecció de la travessa existent just aigües amunt de la rotonda dels Bellots, la reparació de l’estabilització de la llera a l’alçada del pont de Montserrat i el recreixement del mur d’endegament del marge dret de la riera davant del sector dels Bellots.

Una vegada definides les actuacions previstes se subscriurà un nou conveni per a definir el finançament i l’execució de les obres. Aquest darrer conveni és fruit de l’acord marc subscrit, on es recollien fer cinc actuacions a les rieres de les Arenes i del Palau. D’aquest conveni original ja s’han executat les tres primeres actuacions i, amb aquest nou acord, es defineix la redacció dels projectes constructius de dues restants.

Nou comentari

Comparteix