MónTerrassa
Terrassa inicia els tràmits per cobrar l’IBI a 3 edificis que l’Església té a la ciutat
Catedral del Sant Esperit | G.M.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa iniciarà els tràmits per deixar de bonificar l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels edificis egarencs que són propietat de l’església i on l’activitat principal no és estrictament el culte religiós. La proposta, presentada pel grup municipal de la CUP, s’ha debatut en el ple ordinari corresponent al mes de juliol i ha comptat amb els vots a favor del PSC, el PDeCAT, Terrassa en Comú (TeC) i ERC, l’abstenció de C’s i el vot en contra del PP. D’aquesta forma, la capital vallesana esdevé, juntament amb Badalona, un dels primers municipis catalans en fer les primeres passes per intentar acabar amb les exempcions fiscals a l’Església, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea alertés que, en alguns casos, es podrien considerar “ajuts estatals il·legals”.

El text indica que “l’Ajuntament de Terrassa ha de fer una aposta clara per aconseguir una major justícia social. En aquest sentit, cal treballar per assolir una fiscalitat més justa. Cal, doncs, obrar els expedients de revisió i comprovació a tots els immobles de l’església que tinguin activitat econòmica a Terrassa, per iniciar els tràmits per deixar d’aplicar aquesta exempció”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JRRiudoms a juliol 21, 2017 | 08:21
    JRRiudoms juliol 21, 2017 | 08:21
    Si tots i cadascún dels immobles que tenen les diversesconfessions religioses han dew pagar l'IBI, també haurien de pagar l'IBI els locals i seus dels partits polítics, sindicats, fundacions, pisos i immobles okupats, etc., etc. Atentament

Nou comentari

Comparteix