MónTerrassa
Terrassa incrementa la superfície de l’Anella Verda i incorpora dues finques
  • CA
Mapa amb les parcel·les delimitades

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa compta amb un nou Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal, que substitueix l’aprovat l’any 2006 i que té una vigència de vint anys. Amb aquest instrument d’ordenació s’incrementa la superfície ordenada a l’Anella Verda, fins a arribar a les 122,29 ha (abans, 94,63 ha) i s’incorporen dues noves finques: una parcel·la situada darrere del Parc Audiovisual i la finca de Can Candi, de 9,5 ha. Aquestes dues se sumen a les finques ja existents de Can Bonvilar, Torrebonica, Can Viloca i Can Barba.

Aquesta actuació s’emmarca dins el projecte de l’Anella Verda, que afecta a tot el sòl no urbanitzable del terme municipal, i que contempla millorar les masses forestals, promoure la gestió conjunta i l’aprofitament integral dels seus recursos. Els boscos tenen un paper fonamental en la preservació de la biodiversitat animal i vegetal, com a reguladors del sistema hídric per evitar l’erosió del terreny, com a elements de gran valor paisatgístic i com un espai natural per fer activitats de lleure. A Catalunya, la propietat és majoritàriament particular, com a Terrassa. El terme municipal compta amb més de 3.000 ha, de les quals un 82% és de propietat privada.

Pel regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Caballero, “en un context de canvi climàtic i de pèrdua de biodiversitat, cal vetllar per la preservació i la sostenibilitat dels nostres boscos i dels seus ecosistemes naturals. Aquest nou pla ens permet fer una estratègia i una planificació d’allò que cal fer per garantir la seva pervivència dels boscos municipals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa