MónTerrassa
Terrassa i Vacarisses uneixen forces per incentivar els cicles d’FP
  • CA

La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana, s’ha reunit aquest dimecres amb la regidora d’Educació de Vacarisses, Paola Moral. L’objectiu de la trobada ha estat compartir l’estratègia de nous cicles de Formació Professional. “La col·laboració entre municipis de l’àrea econòmica de Terrassa i el paper del Consell de Formació Professional de Terrassa com a programador de l’oferta formativa són claus per al futur de la ciutat”, ha manifestat la regidora terrassenca després de la trobada.

Justament, ERC i Tot per Terrassa van presentar en el darrer ple municipal un acord de junta de portaveus en què s’instava a la Generalitat de Catalunya a desplegar els centres Integrals de Formació Professional i a acordar amb el Consell de la Formació Professional de Terrassa l’augment de l’oferta de places i de noves famílies professionals a Terrassa. A més, l’acord -que va ser aprovat- també contemplava la col·laboració activa de l’Ajuntament “en tot allò que estigui a l’abast per accelerar aquest desplegament”. Així mateix, es reclamava a la Diputació de Barcelona a augmentar els recursos destinats als municipis per a Orientació i Noves Oportunitats Educatives.

Des del govern municipal recorden que l’augment demogràfic de principis de segle no va anar acompanyat de les estructures educatives necessàries, per la qual cosa els darrers anys “s’ha hagut de fer un sobreesforç important amb la creació i construcció d’instituts escola per a donar resposta a les necessitats de l’educació obligatòria”, prioritats que han limitant o no han ampliat prou la creació de places d’educació post obligatòria, especialment de Formació Professional. I subratllen que junt amb l’impuls cap a noves titulacions que està promocionant el Consell de l’FP, cal augmentar significativament l’oferta de cursos de grau Mitjà i Superior, prendre mesures per a aturar els elevats índexs d’abandonament dels primers cursos de Grau Mitjà i accelerar la creació dels centres integrals de Formació Professional acordats entre l’Ajuntament i el Govern de la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa