MónTerrassa
Terrassa farà testos serològics a personal de clubs, SAD o entitats de lleure
  • CA
Visita de la consellera de Salut, Alba Vergés, a Terrassa
Visita de la consellera de Salut, Alba Vergés, a Terrassa | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

A partir de dimarts s’habilitarà un espai a la zona d’aparcament de l’Hospital de Terrassa per fer 3.760 testos serològics a col·lectius determinats de la ciutat, que per la seva condició o pel desenvolupament de la seva activitat, poden ser vulnerables o estar exposats al contagi de la Covid-19. És una acció impulsada de manera conjunta entre l’Ajuntament de Terrasa, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa.

S’oferirà la possibilitat de realitzar testos per conèixer l’estat serològic en relació al virus de la Sars-Cov-2 per ser persones que estan en contacte amb joves o amb aquelles amb major vulnerabilitat pel que fa a la infecció del virus. Així, entrenadors i entrenadores, monitors i monitores esportius i de lleure; educadors i educadores, monitors i monitores, i personal de suport dels centres especial de treball i entitats que treballen amb persones amb capacitats diverses; així com al personal del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), de la ciutat, podran sotmetre’s a la prova. El sistema per poder accedir a la prova serà mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, després de la carta informativa que rebran aquestes entitats i associacions amb la informació per acollir-se a fer les proves.

Aquesta informació serà de gran utilitat tant per conèixer les persones que poden haver generat anticossos com, sobretot per detectar possibles casos d’infecció asimptomàtics i que poden suposar una dispersió del viurs entre la comunitat. En funció del resultat del test serològic, que s’obtindrà en 10 minuts, els mateixos professionals sanitaris del Consorci Sanitari de Terrassa determinaran la necessitat de realitzar una prova PCR en el mateix moment per confirmar el resultat. Aquesta campanya s’ha pogut organitzar gràcies a la donació dels 3.760 tests serològics donats a l’Ajuntament de Terrassa per part de l’empresa Hands Biomed-Skymedic. L’Hospital de Terrassa ha habilitat aquest dispositiu perquè aquestes proves es puguin realitzar fora del centre sanitari i així no interferir en l’activitat diària del centre. S’han posat a disposició voluntaris de Creu Roja per a la gestió de tot el dispositiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa